Nyheter

Hummerfiske, fra næring til sport

Det nærmer seg 1. oktober og mang en hummerfisker begynner å gjøre seg klar for høstens fiske. I dag fisker de fleste hummer for sporten skyld, og kanskje også for å føre videre tradisjonene knytta til fisket. Tidligere var imidlertid hummerfiske ei viktig næring langs kysten vår.

Les mer…

Viktig bidrag til driften av D/S Hestmanden

Torsdag 29. september 2016 kom statssekretær Bård Folke Fredriksen på besøk til Vest-Agder-museet og D/S Hestmanden. Med seg hadde han et viktig bidrag til den videre driften – to millioner kroner i statlig støtte til «prøvedrift» i 2017.

Les mer…

Orden på stoffene

Selv de vakreste stoffer kan settes i system. Nå er Vest-Agder-museet i gang med jobben på Sjølingstad Uldvarefabrik. 

Les mer…

Årets museum 2016

Vest-Agder-museet er Årets museum 2016!

Vest-Agder-museet ble overrakt prisen Årets museum 2016 av statssekretær Bård Folke Fredriksen under åpningen av Det nasjonale museumsmøtet på Krona, Romsdalsmuseet onsdag kveld.

Les mer…

Familiedag på Nordberg Fort

Velkommen til en festdag for hele familien! Vi inviterer alle barn sammen med voksne til Nordberg Fort hvor Fargerike Drømmer kommer med ballongfigurer, ansiktsmaling, mekaniske hester, popcornmaskin, fargerike fletter og selfiemaskin med kostymer.

Les mer…

«Bak fasaden» i Buen kulturhus

Vest-Agder-museets utstilling «Bak fasaden» er på vandring i fylket, onsdag 14. september åpnet den i Galleri Buen, og som eneste utstillingssted vises originalen av Adolph Tidemands «Haugianerne» her!

Les mer…

Skjulte skatter – antikvitetsdag på Gimle Gård

Søndag 16. oktober arrangeres antikvitetsdag på Gimle Gård. Denne dagen kan du kan ta med deg en gjenstand og få den vurdert av antikvitetsekspert Ellen Ørnes, kjent fra NRK serien Antikviteter og snurrepipperier og ukebladet Hjemmets antikvitetsspalte.

Les mer…

Skjulte skatter – antikvitetsdag på Gimle Gård

Søndag 16. oktober arrangeres antikvitetsdag på Gimle Gård hvor du kan ta med deg en gjenstand og få den vurdert av antikvitetsekspert Ellen Ørnes, kjent fra NRK serien Antikviteter og snurrepipperier og ukebladet Hjemmets antikvitetsspalte.

Les mer…