Nyheter

Laksefiske i Mandalselva

Årets laksefiske i Mandalselva starter 1. juni. Mandal museum markerer dette ved å fortelle historien til ei helt spesiell laksefiskestang vi har i vår samling.

Les mer…

Håndverkerkafè 2016

Velkommen til Håndverkerkafè 8. juni klokken 19.00 på Håndverkeren i Kristiansand. Tema for kvelden er Stegeverket sett i historisk og geografisk sammenheng ved Trond Oalann.

Les mer…

Gimle gård – Fra lystgård til helårsbolig

Gimle gård ble bygget i tidsrommet 1797-1807. Det er ikke så kjent for de fleste at Gimle ble bygget i to omganger og at ved påbyggingen ble fasaden snudd. Påbyggingen skjedde trolig da Gimle ble omgjort fra lyststed til å bli familiens helårsbolig. Hvordan så det opprinnelig ut før huset ble bygget på?

Les mer…

«Den største Munterhed og Glæde herskede»

I år er det 190 år siden den første, spede feiringen av grunnlovsdagen fant sted i Kristiansand. Mens det i Trondheim i 1826 ble arrangert folkefest og opptog med mange tusen deltakere fra alle samfunnsklasser, var markeringen av dagen av en litt mer privat karakter i Kristiansand.

Les mer…

Kalk i praksis

Bruk av kalk i bygninger kan spores tilbake til middelalderen. Også rundt Kristiansand fantes det kalkbrudd og bygninger bygget med kalk. Gimle gård er et godt eksempel på dette. 9.mai ble det holdt kurs i bruk av kalk på Kristiansand museum, nettopp med restaureringen av grunnmuren på Gimle gård som bakgrunn.

Les mer…

Folkefest i Nodeviga

Lørdag 4. juni ønsker vi å invitere alle til GRATIS inngang i Odderøya museumshavn.
Vi kickstarter sesongen 2016 med å åpne dørene og tilbyr, i samarbeid med Hennig-Olsen, gratis is til barna!

Les mer…