Nyheter

Nominert til Årets museum

Vest-Agder-museet er nominert til Årets museum i Norge 2016! Det kunngjør Norges museumsforbund på sine nettsider 17. august. Prisen deles ut under Museumsforbundets landsmøte i Molde 14. september. Sammen med Vest-Agder-museet er Skimuseet i Oslo og Sør-Troms Museum nominert til den gjeve prisen.

Les mer…

Museene under Arendalsuka 2016

Norges museumsforbund samarbeider med museene på Sørlandet om å fronte museumspolitikk og museenes synlighet under Arendalsuka 15.-20. august 2016. Vest-Agder-museet deltar både på stand og i debatter under arrangementet.

Les mer…

Agderseminaret: På vandring og på flukt

Torsdag 13. og fredag 14. oktober arrangeres Agderseminaret 2016. Tittelen på seminaret i år er På vandring og på flukt. Migrasjon i historisk perspektiv.  Ikke siden andre verdenskrig har flere mennesker vært på vandring og på flukt – over landegrenser og i sitt eget land.

Les mer…

Da såpefabrikkene lå tett i tett…

Når sant skal sies, er det en liten overdrivelse. Men på et tidspunkt på 1950-tallet hadde Kristiansand fire såpefabrikker, og tre av dem lå på Lund! Fabrikkene det dreier seg om var Walhalla, Freyasdal og A.M. Andersen Sæpefabrik.

Les mer…

Mandal museum og Skalldyrfestivalen

Skalldyrfestivalen markeres også på museet, men torsdag 11. august må inngangene i Andorsengården stenges allerede kl. 14 da scene- og sikkerhetsområdet til kveldens Marcus & Martinus-konsert skal rigges klart. 

Les mer…

Snurr skolefilm

Sommerferien er nesten over nå og skolen står for tur for mange i august. I løpet av sommeren har det blitt registrert ca. 150 skolefilmer og noen filmfremvisere bak lukkede dører på Mandal Museum.

Les mer…

Hestmanden mottar ærespris

I anledningen Anders Jahres Humanitære stiftelse er 50 år, blir krigsseilerne og museumsskipet Hestmanden hedret ved utdelingen av Anders Jahres Kulturpris 2016.

Les mer…