fbpx

Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård oppført 1801-1805, og inneholder kunstmuseum med maleriutstilling og en lokalhistorisk utstilling. I tilknytning til Andorsengården finner man en stor utstilling om sjøfartshistorie. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Emanuel og Gustav Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, ligger en kort spasertur unna Andorsengården.

Vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Les mer om gruppetilbudet vårt.

Høstferieaktiviteter på Ballastbrygga 2.–8. oktober kl. 11–15. Les mer her. 

Sommersesongen: 20. juni–15. august. Resten av året er museet åpent under arrangementer. Se oversikt over arrangementer i Mandal.

Les mer om åpningstider og priser her.

Dette kan du oppleve på Mandal museum

Adolph Tidemand - Haugianerne, Mandal museum.
I maleriet Haugianerne på Mandal museum skildrer Adolph Tidemand lekpredikanten Hans Nielsen Hauges følgere. Foto: Kai-Wilhelm Nessler.
Vigeland hus i Mandal
Vigeland hus er barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

Åpningstider

Høstferieaktiviteter på Ballastbrygga 2.–8. oktober kl. 11–15.
Vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Arrangementer og aktiviteter gjennom året publiseres på nettsida og våre sosiale medier.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Gabrielsens bu til Ballastbrygga!

Gabrielsens bu har vært barkebu og pakkhus i Øvrebyen. I 1988 ble den flytta inn på Rutebilstasjonsområdet. I 2013 måtte bua flyttes igjen. I ti år har den stått lagra på Gismerøya. Mandals Trebåt og Motorforening sørger nå for at Gabrielsens bu kommer tilbake til elvekanten! Følg flyttinga fra Gismerøya til Ballastbrygga onsdag 6. september fra kl. 18!

Les mer…

En rekordsesong er over i Mandal!

Sommersesongen er i dag over. I 57 dager i strekk har Mandal museum hatt sju dyktige ungdommer på jobb for å formidle historie og ha aktiviteter på våre avdelinger i Andorsengården, på Vigeland hus og på Ballastbrygga industrihistoriske senter. Det ble en rekordsommer, og vi vil takke alle som har besøkt oss denne sesongen!

Les mer…

15/8: Fri entré på Mandal museum!

Det er gratis inngang på museene i Mandal under årets Skalldyrfestival! Bli med på omvisninger og aktiviteter som passer hele familien, i  Andorsengården, på Vigeland hus og på Ballastbrygga kl. 11-17 hver dag til og med 15. august!

Les mer…

Finn frem