Nyheter

Ingermanland, historien bak en gjenstand

Mandal museum har mange skipsmodeller i samlinga si. En av dem forestiller det russiske linjeskipet Ingermanland. Hvorfor bestilte Mandal for 25 år siden en modell av et russisk linjeskip bygd i Arkhangelsk på 1800-tallet?

Les mer…

Prosjektmidler – tildeling 2. runde 2017

Vest-Agder-museet har behandlet prosjektsøknader for 2017 fra museer og andre kulturhistoriske aktører som ikke mottar fylkeskommunal/statlig driftsstøtte. Søknadene er vurdert ut fra de offentliggjorte kriteriene.

Les mer…

Skilpaddenes skjebne

For øyeblikket blir et utvalg gjenstander i magasinet på Kristiansand museum gjennomgått av registratorer. Der fant vi flere kammer laget av skilpaddeskall eller lignende materiale. Les mer om bruken av skilpaddeskall her.

Les mer…

Kjenner du noen?

Har du vært på Øvre torg i Kristiansand og sett fotoutstillingen med bilder fra fotograf Dagfinn Pettersens arkiv? Kjenner du noen på bildene?

Les mer…

Håndverkerkafé 2017

Eier du et gammelt hus du vil ta vare på? Arbeider du profesjonelt med restaurering av gamle bygninger eller er du bare interessert i gamle hus og gammelt håndverk?

Les mer…

Kurs i metallsøking

Er du nysgjerrig på metallsøking? Vet du hvilken regelverk som gjelder? Velkommen til kveldsseminar om metallsøking på Tingvatn fornminnepark 26. oktober.

Les mer…

Kristiansands vakreste hage

Det som skal ha vært Kristiansands største og vakreste hage lå på tomten hvor hotel Caledonien ligger i dag. Hotellet har vært et av de mest synlig byggene i Kristiansand i mange år, og akkurat nå pågår det en oppussing av fasaden. Hvordan så det ut i dette hjørnet av byen før det ble bygget hotell?

Les mer…

Istandsetting av vinduer

Da Andorsengården var ferdigstilt i 1805, var det utvilsomt et praktbygg. Årene har gått, og behovene for istandsetting av bygningsmassen blir stadig større. Høsten 2017 starta arbeidet med istandsetting av 11 vinduer.

Les mer…