Nyheter

Høie Fabrikker – inntak til samlingen

Våren 2017 ble Vest-Agder-museet kontaktet av en tidligere ansatt ved Høie Fabrikker som kunne fortelle at stoffprøvelageret etter den nedlagte fabrikken skulle tømmes og lokalene skulle fylles med ny virksomhet.

Les mer…

Besøk av tysk presse

I sommer hadde vi besøk av tysk presse på Hestmanden, som gjorde en flott sak som nå er publisert i Schwäbische.de. Om du ikke forstår tysk, gir den likevel et innblikk i prosessen med restaureringen av skipet og selve åpningsdagen.

Les mer…

Velkommen til førjulsaktiviteter

Tradisjonen tro inviterer vi til førjulsaktiviteter på den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik. I perioden 20. november – 15. desember er skoleklasser, barnehager og Sfo hjertelig velkommen.

Les mer…

Bokstaven Å i hundre år!

Bokstaven Å ble innført i norsk skriftspråk i 1917. Den er den yngste av våre bokstaver. Hvor kom den fra? Hvorfor kom den? Hvilke andre språk bruker den? Og hvordan ser de neste 100 åra ut?

Les mer…

Historisk frisering

Vest-Agder-museet forvalter en stor samling kulturhistoriske gjenstander. Denne kulturarven forteller om alt fra dagligdagse hendelser til store begivenheter. Akkurat nå jobber museet med å registrere og magasinere en rekke gjenstander benyttet av Kristiansands frisører.

Les mer…