Den store museumsdagen 2019 Tingvatn fornminnepark

Vest-Agder-museet åpner sine dører for sesongen. Alle avdelinger feirer det med aktiviteter, utstillinger og meningsfull moro for hele familien på Tingvatn fornminnepark søndag 16. juni.

Kloke hender – håndverk som skaper

Den store museumsdagen i år har temaet «Kloke hender – håndverk som skaper». Både små og store vil kunne se på og delta i et mangfold av håndverksaktiviteter. Blant annet kan man prøve seg som smed eller glassperlemaker, tvinne tau, spinne på håndtein og spikke figurer i tre, forsøke seg som pottemaker og støpe sin egen tinnsoldat, få vite mer om den gamle byggeteknikken «stegeverk» og lære hvordan man kan restaurere gamle vinduer.

I tillegg kan man oppleve Tingparkens vanlige utstillingstilbud. Det blir omvisning på fornminnefeltet med steinsettingene, og bygdemuseet holder åpent denne dagen. På området legges det ut en museumssporlek med oppgaver for hele familien.

Det blir salg av bålpannekaker og bålkaffi.

Veteranbuss kjører mellom Tingvatns ting (Kollemo) og Tingparken kl. 12-15. Gratis busstur for dem som besøker tinget.

Gratis inngang.

Sesongåpning for hele Vest-Agder-museet

Vest-Agder-museet arrangerer hvert år felles sesongåpning med deltakelse fra alle avdelinger. I år er turen kommet til Tingvatn fornminnepark i Hægebostad. Dagen er samtidig en markering av at Tingvatn offisielt ble en avdeling av Vest-Agder-museet IKS fra 1. januar 2019.

Vi sees på Tingvatn fornminnepark søndag 16. juni kl. 12-16!

Klikk her for å få invitasjonen din: Invitasjon Den store museumsdagen 2019