Nyheter

Lista museum Nordberg fort.

Sommeråpne museer på Lista

Lista museum har mange besøksmål i Farsund kommune, blant annet Nordberg fort, Listaskøyta kystkultursenter, Østhassel redningsstasjon, friluftsmuseet i Vanse og Hetland skolemuseum.

Les mer…

Rosemalt detalj fra dør - Sveindal museum - prosjektmidler

Prosjektmidler 2023 – tildeling

Aust-Agder museum og arkiv og Vest-Agder-museet har delt ut prosjektmidler til museer, samlinger og andre aktører innen det kulturhistoriske feltet i Agder som ikke mottar fylkeskommunalt driftstilskudd. Summen som ble fordelt var på totalt 300 000 kroner for 2023.

Les mer…

Sommeråpne museer i Mandal

Velkommen til Mandal museum, Vigeland hus og Ballastbrygga i sommer. Åpent alle dager kl. 11-17. Besøk våre utstillinger, bli med på omvisninger og barneaktiviteter. Lær om byen Mandal og byens industrihistorie, og bli bedre kjent med våre fem store kunstnere.

Les mer…

Åpning: Ballastbrygga industrihistoriske senter i Mandal

Lørdag 17. juni åpner vi det nye industrihistoriske senteret på Ballastbrygga i Mandal. Her skaper vi en helt ny møteplass i byens gamle industristrøk. Senteret er et samarbeid mellom Lindesnes kommune, Mandal museum, Marna Motor AS og Mandals Trebåt og Motorforening.

Les mer…

Kiosk i dragestil med skilt i toppen av møne.

Kristiansands første kiosk

I hjørnet av Børsparken mellom Vestre Strandgate og Rådhusgata sto det en kiosk. Dette var Kristiansands første kiosk og ble åpnet i 1895. Der kunne du kjøpe tobakk, mineralvann, aviser og mer til.

Les mer…