Nyheter

En rekordsesong er over i Mandal!

Sommersesongen er i dag over. I 57 dager i strekk har Mandal museum hatt sju dyktige ungdommer på jobb for å formidle historie og ha aktiviteter på våre avdelinger i Andorsengården, på Vigeland hus og på Ballastbrygga industrihistoriske senter. Det ble en rekordsommer, og vi vil takke alle som har besøkt oss denne sesongen!

Les mer…

Lær industrihistorie på museumsfabrikken

I flere år har Sjølingstad Uldvarefabrik gjennomført skoletilbud for 8. trinn om den industrielle revolusjon. Ved å besøke den levende museumsfabrikken, et teknisk-industrielt kulturminne, skal elevene skal få kjennskap til den industrielle utviklinga og viktige endringer som følge av den.

Les mer…

15/8: Fri entré på Mandal museum!

Det er gratis inngang på museene i Mandal under årets Skalldyrfestival! Bli med på omvisninger og aktiviteter som passer hele familien, i  Andorsengården, på Vigeland hus og på Ballastbrygga kl. 11-17 hver dag til og med 15. august!

Les mer…

Plastikk 2019 Odderøya - Deltakere 2019

Plastikk 2023 – Plastbåtregatta i Kristiansand

Siden 2011 har Vest-Agder-museet og Odderøya museumshavn i Kristiansand arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. I 2023 arrangeres regattaen søndag 27. august.

Les mer…