fbpx

Nyheter

Industribedrifter i Mandal og omegn

I etterkrigsåra var Mandal blant landets største industribyer. Dette forteller Mandal museum om både i utstillinga «Mandal – der elv møter hav» i Andorsengården og på «Ballastbrygga industrihistoriske senter». Men hva er egentlig industri, og hvilke industribedrifter har vi hatt i Mandal?

Les mer…

Lok 3 Evje nikkelverk, vi ser skiftefløyta. Foto August Abrahamson, Agderbilder // Setesdalsmuseet

Fredsfløyta

Her kommer en liten fortelling om hvordan Setesdalsbanens lokomotiv kunne være med på å gi befolkningen som bodde langs banen varsel om både hverdag og høgtid.

Les mer…

Krigsseileren til Netflix

Foto: Mer Film

Fjorårets norske Oscarkandidat «Krigsseileren» var den mest sett norske filmen på kino i 2022. Over 400 000 publikummere så den viktige storfilmen på norske kinoer. Søndag 2. april 2023 ble filmen mulig å se på Netflix i utvidet versjon som en miniserie i tre deler. Sentral i Krigsseileren er D/S Hestmanden, da store deler av innspillingen foregikk om bord det autentiske skipet som seilte ute under begge verdenskrigene.

Les mer…

Påsken hos Vest-Agder-museet

Lurer du på hva du skal finne på i påskeferien? Sjekk hva du kan gjøre på Nordberg fort, Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal museum, Kristiansand museum, Odderøya museumshavn og Gimle Gård.

Les mer…

Gimle Gård flygel

Foredrag om Lystgårder i Kristiansand

På 1800-tallet bygde rike familier i Kristiansand lystgårder utenfor sentrum slik at de kunne tilbringe somrene der med familie og gjester. Vi inviterer til foredrag om lystgårdene i tilknytning til Kristiansand.

Les mer…