Nyheter

Vest-Agder-museet og koronasituasjonen

Vest-Agder-museet er opptatt av at publikum både skal ha en positiv, og trygg, museumsopplevelse. Den pågående pandemien legger noen begrensninger på hvilke aktiviteter vi kan tilby. Samtidig har museet også fått noen nye tilbud – eller nye varianter av eksisterende tilbud – enten utendørs, eller i digital form.

Les mer…

Utendørsutstilling #innestengt – barn og unge i koronatida

Åpning på Øvre Torv i Kristiansand, 24. april kl 12. 

Hvordan reagerer barn på at hverdagen blir snudd på hodet grunnet en pandemi? Utstillingen og dokumentarfilmen #Innestengt viser hvor forskjellige barn opplevde pandemien, men også hvor kreative og tilpasningsdyktige familier har vært i denne forunderlige virusperioden.

Les mer…

Et steg nærmere et nytt formidlingsbygg på Odderøya

I kulturdepartementets pressemelding knyttet til museumsmeldingen som ble lagt frem i slutten av mars, skriver de bl.a.: «Prosjektet med å bygge et nytt formidlingsbygg for Vest-Agder-museet, som blant annet skal inneholde en båthall og samlinger knyttet til maritim historie på Sørlandet, er omtalt i meldingen som en prioritet for regjeringen. Det betyr at regjeringen kommer til å prioritere investeringssøknaden fra Vest- Agder museet om et nytt formidlingsbygg på Odderøya».

Les mer…

Våren på Setesdalsbanen

Påsken er her, og snøen er for det meste borte både nede på Grovane og langs linjen opp til Røyknes. Forberedelser til ny kjøresesong har foregått helt siden lokomotiv og vogner ble stallet opp etter fjorårets sesong. Men nå som snøen er borte, begynner også arbeidet med å gjøre sporet klart for ny kjøresesong.

Les mer…

Vennligst vent, men vi laster produkter...