fbpx

Nyheter

Lag påskepynt med barna

Det er gøy å lage påskepynt sammen med barn eller barnebarn. På Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi filt, garn og ull i fine påskefarger. Her er noen ideer til hvordan dere kan bruke den.

Les mer…

Årskort Fellesbillett Vest-Agder-museet nøytral

Vest-Agder-museet årskort til 11 museer

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre 11 museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen i sommersesongen*.

Les mer…

En firkantet treboks med et åpnet hengslet lokk. På fremsiden er det festet en sveiv, og ved siden av to sylinderhåndtak med tråd festet til hver sin ende av boksen. Inni kan man se to tromler, en magnet og et tannhjul med reim.

Den «magiske» elektrisiteten

På Kristiansand museum har vi mange forskjellige gjenstander, en av de er dette faradisasjonsapparatet. Det ble laget mens bruken av elektrisitet fortsatt var ny og nærmest magisk. Alt var mulig, dette skulle være en vidundermaskin som skulle kurere alt fra psykiske lidelser til tannverk.

Les mer…

Kvinne med truck foran hylle med paller. I hyllene finnes museumsgjenstander som flyttes ut av hyllen

20 000 gjenstander på flyttefot

Etter mange år med museumsmagasiner hvor gjenstandene har vært lagret under delvis dårlige oppbevaringsforhold kunne Vest-Agder-museet endelig overta nytt magasin høsten 2022. Dette markerer starten på en lang flytteprosess, hvor rundt 20 000 gjenstander skal flyttes til et splitter nytt museumsmagasin.

Les mer…

Vennligst vent, men vi laster produkter...