Nyheter

Sommeråpne museer i Mandal

Velkommen til Mandal museum, Vigeland hus og Ballastbrygga i sommer. Åpent alle dager kl. 11-17. Besøk våre utstillinger, bli med på omvisninger og barneaktiviteter. Lær om byen Mandal og byens industrihistorie, og bli bedre kjent med våre fem store kunstnere.

Les mer…

Åpning: Ballastbrygga industrihistoriske senter i Mandal

Lørdag 17. juni åpner vi det nye industrihistoriske senteret på Ballastbrygga i Mandal. Her skaper vi en helt ny møteplass i byens gamle industristrøk. Senteret er et samarbeid mellom Lindesnes kommune, Mandal museum, Marna Motor AS og Mandals Trebåt og Motorforening.

Les mer…

Kiosk i dragestil med skilt i toppen av møne.

Kristiansands første kiosk

I hjørnet av Børsparken mellom Vestre Strandgate og Rådhusgata sto det en kiosk. Dette var Kristiansands første kiosk og ble åpnet i 1895. Der kunne du kjøpe tobakk, mineralvann, aviser og mer til.

Les mer…

Klokker til telefonkursen på Setesdalsbanen. Foto Hans Petter Furuborg

Telefonkursen på Setesdalsbanen – status pr. mai 2023

Setesdalsbanen som kulturminne er mer enn damplokomotiv og trevogner. En sentral del av driften ved banen var telefon- og telegraflinja. En gang gikk den fra Kristiansand til Byglandsfjord. Nå er den reetablert mellom Grovane stasjon og verkstedsområdet, og skal den bli operativ fram til Røyknes og kan formidle en viktig del av historien til Setesdalsbanen.

Les mer…