fbpx

Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård oppført 1801-1805, og inneholder kunstmuseum med maleriutstilling og en lokalhistorisk utstilling. I tilknytning til Andorsengården finner man en stor utstilling om sjøfartshistorie. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Emanuel og Gustav Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, ligger en kort spasertur unna Andorsengården.

Sommersesongen: 20. juni–15. august: Åpent alle dager: kl. 11–17.

Vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Les mer om gruppetilbudet vårt.

Resten av året er museet også åpent under arrangementer. Se oversikt over arrangementer i Mandal.

Dette kan du oppleve på Mandal museum

Adolph Tidemand - Haugianerne, Mandal museum.
I maleriet Haugianerne på Mandal museum skildrer Adolph Tidemand lekpredikanten Hans Nielsen Hauges følgere. Foto: Kai-Wilhelm Nessler.
Vigeland hus i Mandal
Vigeland hus er barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

Åpningstider

Sommeråpent daglig 20. juni–15. august kl. 11–17.

Vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Se oversikt over arrangementer og aktiviteter under fanen publikumstilbud.


Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Sommeråpent museum i Mandal

Velkommen til Mandal museum, Vigeland hus og Ballastbrygga i sommer. Åpent alle dager kl. 11-17. Besøk våre utstillinger, bli med på omvisninger og barneaktiviteter. Lær om byen Mandal og byens industrihistorie, og bli bedre kjent med våre fem store kunstnere.

Les mer…

Industribedrifter i Mandal og omegn

I etterkrigsåra var Mandal blant landets største industribyer. Dette forteller Mandal museum om både i utstillinga «Mandal – der elv møter hav» i Andorsengården og på «Ballastbrygga industrihistoriske senter». Men hva er egentlig industri, og hvilke industribedrifter har vi hatt i Mandal?

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...