fbpx

Mandal museum

Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård oppført 1801-1805, og inneholder kunstmuseum med maleriutstilling og en lokalhistorisk utstilling. I tilknytning til Andorsengården finner man en stor utstilling om sjøfartshistorie. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Emanuel og Gustav Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, ligger en kort spasertur unna Andorsengården.

Sommersesongen 2023 starter 20. juni på Mandal museum, men vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Les mer om gruppetilbudet vårt.

Resten av året er museet også åpent under arrangementer. Se oversikt over arrangementer i Mandal.

Vi har påskeaktiviteter for alle 1. april. Les mer her.

Dette kan du oppleve på Mandal museum

Adolph Tidemand - Haugianerne, Mandal museum.
I maleriet Haugianerne på Mandal museum skildrer Adolph Tidemand lekpredikanten Hans Nielsen Hauge. Foto: Kai-Wilhelm Nessler.
Vigeland hus i Mandal
Vigeland hus er barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

Åpningstider

Påskeaktiviteter for alle 1. april kl. 11-15.

Vi tar imot bestilte grupper gjennom hele året. Se oversikt over arrangementer og aktiviteter under fanen publikumstilbud.

Sommeråpent daglig 20. juni-15. august kl. 11-17.

Amaldus Nielsen - Aftenstemning Ny-Hellesund. Foto: Kai Nessler.

Amaldus Nielsen kommer hjem til Mandal

Amaldus Nielsen (1838-1932) er en av grunnene til at Mandal kalles «Den lille byen med de store kunstnerne». Nå er det inngått en intensjonsavtale mellom Munchmuseet, Kunstsilo og Vest-Agder-museet om å samle, forske på og formidle Nielsen og hans kunst på en helt ny måte – i og rundt hjembyen Mandal!

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...