Kristiansand museum

Kristiansand museum

Velkommen til Kristiansand museum i sommer!

Åpningstider:
15/6 – 20/8: Mandag – fredag: 10 – 17; lørdag – søndag: 12 – 17.

På Friluftsmuseet kan du besøke 40 forskjellige hus. Det er bygninger fra Kristiansand by og to tun, ett fra Setesdal og ett fra Eiken i Vest-Agder. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet fra 1585. «Minibyen» viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand. Aktuelle utstillinger vises i hovedbygningen. I Konsul Mørchs hagepaviljong serveres kaffe, kaker og gode vafler. Det er barneaktiviteter hver dag om sommeren.

Vi forteller din historie!

Nyheter

Familieforestilling på Kristiansand museum

Bli med skuespiller Inger-Helen Kilsti på en omvisning utenom det vanlige når Johanne vaskekjerring skal finne skjorta som plutselig er blitt borte vekk. Les mer…

Det er klart for slåtten

I mange år har det vært tradisjon at slåttekarer fra Marnardal reiser til Kristiansand museum for å slå enga. I år kommer de onsdag 6. juli. Les mer…

Barneaktiviteter på Kristiansand museum

Hver dag hele sommeren har vi aktiviteter for barn på Kristiansand museum. Les mer…

Stegeverk, bygging av ei stegeverksløe.

I forbindelse med kurs i stegeverkskonstruksjon har det blitt satt opp et slik bygg på Kristiansand museum. Trond Oalann som holdt kurset har gjengitt prosessen på sin blogg, her er et utdrag fra blogginnlegget.

Les mer…

Sesongstart med Kristiansands 375 år

Søndag 12. juni markerte Vest-Agder-museet sesongstart med et felles arrangement for hele museet. Årets tema var «Kristiansand 375 år». Dagen bød på mange aktiviteter, liv og røre i Bygaden på Kristiansand museum.

Les mer…

Kickoff for sommersesongen

Vi starter sesongen på Kristiansand museum på Kongsgård med et fellesarrangement for hele Vest-Agder-museet søndag 12. juni. Tema for dagen er «Kristiansand 375 år».

Les mer…

Å drikke øl fra en fugl

Drikkekar utformet som fugler ble brukt til øldrikking på 1600-tallet og hadde trolig en rituell betydning. Kristiansand Museum har flere slike drikkekar, og noen av dem kan sees på en nylig publisert digital utstilling.

Les mer…

Kurs i gamle håndverktradisjoner – stegeverk

Stegeverk er en konstruksjonsform som er uvanlig i Norge, men som man finner flere eksempler på i de sydligste kommunene i Vest-Agder. Fra 6. til 10. juni avholdes et omfattende kurs i denne byggemåten ved Kristiansand museum. Les mer…

Ny digital utstilling: Arkitektens kontor

Kristiansand Museum mottok gjenstander fra den tyske arkitekten Thilo Schoders kontor i Østre Standgate 33 i 2013. Thilo Schoder bodde i Kristiansand fra begynnelsen av 1930-årene og står bak mange bygg i Kristiansand. Gjenstandene er nå publisert i en ny digital utstilling.

Les mer…

Påskeferie på Kristiansand museum

Sett sammen piperensere i morsomme farger til din egen påskehane på Kristiansand museum!

Les mer…