Kristiansand museum

Kristiansand museum

Påskeaktiviteter på Kristiansand museum

Vi inviterer til en hyggelig start på påsken med aktiviter, åpne hus i Bygaden og omvisninger. Vi har åpent palmesøndag, mandag 30. mars og tirsdag 31. mars.  Les mer…

Håndverkerkafé – for deg som er interessert i gamle håndverksteknikker og lokal byggeskikk

Vest-Agder-museet ønsker å satse mer på formidling av tradisjonelle byggeskikker og gamle håndverksteknikker. Fra og med i år arrangerer vi håndverkerkafé flere ganger i året, i tett samarbeid med Fylkeskonservatoren i Vest-Agder. Les mer…

Det lille skattekammer – om registreringer og gjenstander

Vest-Agder-museets samlinger består av over 60 000 gjenstander fordelt på åtte avdelinger. Kristiansand museum har rundt 25 000 gjenstander. Med så mange gjenstander er et godt register over nøyaktig hvilke gjenstander som er i samlingen viktig.

Les mer…

Ovnshistorie på Kristiansand museum

Både i friluftsmuseet og i våre magasiner har vi mange flotte ovner og ovnsplater. I forbindelse med gjennomgang og registrering av ovner på museet har vi funnet mange flotte ovnsskatter både fra lokale jernverk og fra noen litt lenger borte. Historien om ildstedet er en viktig del av byggeskikkhistorien. Overgangen fra åre til peis og senere til jernovn bidro til endring av bolighuset og også hvordan mennesker omgås hverandre i samme hus.
Les mer…

Else Marie Jakobsen – tekstilkunstneren fra Kristiansand

Tekstilkunstneren Else Marie Jakobsen (1927 – 2012) er kjent for sitt arbeid med billedvev. Hun var samfunnsengasjert og brukte ofte teppene som politisk virkemiddel og for å få frem argumenter. Jakobsen virket og levde i Kristiansand mesteparten av sitt liv. Frem til sin død i desember 2012 hadde hun rukket å lage nesten 600 tepper.

Les mer…

Undervisningtilbud våren 2015

Våren 2015 kan vi tilby følgende undervisning ved friluftsmuseet på Kongsgård.

Les mer…

Å smykke seg med hår

Blant de mange titusen gjenstandene Kristiansand museum har i sine samlinger finnes det noen som er litt utenom det vanlige. Et av disse er et luktevannshus i sølv fra slutten av 1800-tallet som henger i et kjede av flettet menneskehår.

Les mer…

Ny giv for bygningsvernet

Det skjer mye på bygningsvernsida i museet i for tida. Vest-Agder-museet har tatt tak i vedlikeholdsetterslepet på bygningsmassen. I går hadde vi NRK på besøk.

Les mer…

Førjulshygge på Kristiansand museum

Friluftsmuseet på Kongsgård arrangerer tradisjonen tro julemarked søndag 30.11.14, kl. 12-16.

Les mer…

Tubefyllemaskin – apotekdrift på 1900-tallet

Elefantapoteket i Kristiansand ble stiftet i 1651 og er dermed et av landets eldste apotek. Opp gjennom de over 350 årene apoteket har eksistert har det sett flere ulike driftsmåter. Apoteket har benyttet ulike teknologier og utstyr. Noe av dette utstyret ble nylig gitt til Kristiansand museum.

Les mer…