Kristiansand museum

Kristiansand museum

Nytt tak til gammelt bygg

Bygningsvern er en sentral oppgave og et av satsningsområdene for Vest-Agder-museet som til sammen har ansvar for rundt hundre gamle verneverdige bygninger. Disse skal tas vare på for ettertiden og har et stadig behov for restaurering og reparasjon. Nå er turen kommet til Festningsgata 16 på Kristiansand museum. I disse dager får bygningen både nytt tak og ny pipe.

Les mer…

Velkommen til boklansering i Kristiansand, 2. september kl. 15:00!

Tirsdag, 2. september kl. 15 – 16 lanseres et nytt praktverk om 1814: «De kom fra alle kanter – eidsvollsmennene og deres hus«. Alle er velkommen til lanseringen av boka som ble laget av Riksantikvaren i samarbeid med Cappelen Damm.

Les mer…

Et lite tilbakeblikk

Her kan dere se et litt av det som skjedde på årets Familie- og Aktivitetsdag. Har du lyst til å delta neste år? Ta kontakt med Kristiansand museum. Takk til alle som deltok i 2014.

Den store familiedagen

Søndag 17. august kl 12-16 på Kristiansand museum.

Les mer…

«How can I see it, when you shrink it?»

Å se gjenstander som er pakket inn i hvit plast er kanskje ikke det enkleste, noe som en engelsk turist bemerket med dette sitatet: «Hvordan kan jeg se det, når dere har krympet det?» Akkurat det er poenget med vårt stunt som varer i tre dager, fra torsdag, 14. august til søndag, 17. august, på Kristiansand museum.

Les mer…

Fortiden i plast for fremtiden?

Fra og med i dag og frem til familiedagen søndag 17/8, vil du møte et ganske så uvanlig syn på Kristiansand museum: Et av våre eldste og mest verdifulle hus, Nomelandsloftet fra 1580, er pakket inn i hvit plast. Men ikke nok med det: rundt omkring på museumsområdet vil du finne mange gjenstander som er pakket inn og adressert til deg. Men hva er bakgrunnen for dette stuntet, som bare vil vare i to-tre dager? Det finner du svar på i følgende kronikk.

Les mer…

Taktekking med never og torv

Da har vi på Kristiansand museum startet på høstens store prosjekt. «Taktekking med never og torv».

Les mer…

Familieforestillinger og historiske leker!

Det er gøy å være barn på museum! Hva gjorde barna i 1814? På Kristiansand museum kan barna prøve ut leker som var populære for 200 år siden, test ut vår egen kjeglebane, lær å gå på stylter, spill gamle brettspill i stort format m.m. Les mer…

Aktiviteter i Nodeviga 2014

I perioden 1/7-10/8 tilbyr vi aktiviteter for barn i Nodeviga på Odderøya, i området som skal bli museumshavn.

Les mer…

Utstillinga Kristiansand 1814

I anledning grunnlovsjubileet har Kristiansand museum produsert utstillinga Kristiansand 1814, ei utstilling som forteller om levekår, hverdags- og arbeidsliv i Kristiansand i året da Norge fikk sin egen grunnlov. Les mer…