fbpx

Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn er en fredelig plett et steinkast unna Kvadraturen og Kristiansands populære handlegate, Markens. Museet ligger rett ved sjøkanten og du kan bl.a. låne robåt og vannkikkert, leie SUP-brett med historisk kart og oppleve det spennende livet under vann i vårt saltvannsakvarium.

Besøk Odderøya museumshavns kafé og museumsbutikk. Der er det mulig å kjøpe seg en kopp kaffe, en is eller en vaffel. Her finner du også en liten museumsbutikk som selger sjørelaterte og lokalproduserte varer.

Har du lyst til å lære om spreke plastbåter i gilde farger? Fra 50- tallet vokste det frem en betydelig plastbåtindustri på Sørlandet. Dette førte til et yrende skjærgårdsliv. Vi har laget en utstilling med et utvalg av de fargeglade båtene som ble laget i perioden fra 1950- tallet til cirka 1980. Båtene finner du inne- og i vår flytende utendørsutstiling. Bragdøya kystlag bidrar til den flytende utstillingen med eldre sjarmerende trebåter. Her er det to rosjekter du kan fritt benytte deg av og bli bedre kjent med Kristiansand fra sjøsiden.

Plastikk plastbåter Odderøya.

Åpningstider

Odderøya museumshavn har åpent hver dag i sommersesongen.

Se arrangementsoversikt for oversikt over foredrag mm.

Strikkekafè med foredrag i Odderøya museumshavn

Torsdag 27. oktober kl. 19 inviterer Odderøya museumshavn til en hyggelig og innholdsrik strikkekafè med foredrag. Det er Judith Seland Nilsen som skal holde foredrag. Hun jobber til daglig som formidler på Sjølingstad Uldvarefabrik og brenner litt ekstra for norsk ull og tradisjonsstrikk.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...