Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn er en fredelig plett et steinkast unna Kvadraturen og Kristiansands populære handlegate, Markens. Museet ligger rett ved sjøkanten og du kan bl.a. låne robåt og vannkikkert, leie SUP-brett med historisk kart og oppleve det spennende livet under vann i vårt saltvannsakvarium.

Besøk Odderøya museumshavns kafé og museumsbutikk. Der er det mulig å kjøpe seg en kopp kaffe, en is eller en vaffel. Her finner du også en liten museumsbutikk som selger sjørelaterte og lokalproduserte varer.

Har du lyst til å lære om spreke plastbåter i gilde farger? Fra 50- tallet vokste det frem en betydelig plastbåtindustri på Sørlandet. Dette førte til et yrende skjærgårdsliv. Vi har laget en utstilling med et utvalg av de fargeglade båtene som ble laget i perioden fra 1950- tallet til cirka 1980. Båtene finner du inne- og i vår flytende utendørsutstiling. Bragdøya kystlag bidrar til den flytende utstillingen med eldre sjarmerende trebåter.

Les mer om det planlagte nye museumsbygget i Nodeviga.

Plastikk plastbåter Odderøya.

Åpningstider

Sommerferie: 22.06-18.08: Åpent alle dager fra kl. 11-16.
Se arrangementsoversikt for informasjon om åpningstider i ferier og foredrag.

Fjordling 17 fot 1965 modell under Plastikk 2023 plastbåtregatta.

Plastikk 2024 – Plastbåtregatta i Kristiansand

Siden 2011 har Vest-Agder-museet og Odderøya museumshavn i Kristiansand arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I 2024 arrangeres regattaen søndag 25. august.

Les mer…

Oskar Omdal foran N25 ved 88 grader nord. Nasjonalbiblioteket. NPRA383.

Historier i et museum: Polarpionerene fra Sørlandet

Foredrag i Odderøya museumshavn: Polarpionerene fra Sørlandet. Polarhistorien rommer mer enn nasjonalheltene Nansen, Amundsen og polarskuta «Fram». Også flere sørlendinger og skip fra landsdelen har gjort viktige bidrag i norsk og internasjonal polarhistorie.

Les mer…

Finn frem