Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn tilbyr maritime aktiviteter og har et spesielt fokus på plastbåtens historie og småbåtliv etter andre verdenskrig. Aktivitetshuset er åpent om sommeren og under arrangementer. Vi tilbyr barneaktiviteter av ulike slag og viser en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. I verkstedet gis publikum et innblikk i hvordan plastbåter støpes. Kafeen "Kabyssen" selger nystekte vafler, brus og is i museets åpningstider. Bak aktivitetshuset er en lekeplass som kan brukes hele året.

I sommersesongen kan gjestene blant annet låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnøre, barkbåter, lære å knyte knuter og knop, og spille på verdens eneste  «dobbofon». Vi har også fått et nytt saltvannsakvarium hvor barna kan se oppleve livet under havet på nært hold. I sesongen har vi presentasjon av dyrene og fiskene hver dag.

På «Sommerøya» på odden kan man slenge seg i en strandstol og lytte til folks sommerminner. Hver sommer siden 2011 har det vært flytende båtutstilling i havna med klassiske plastbåter lånt ut av private eiere. Bragdøya kystlag bidrar med fine blankpussede trebåter.

Åpningstider

Sommeråpent: 20. juni- 16. august kl. 11- 17,
Høstferien: 1.- 4. oktober 11-16.

Odderøya fyr:
søndager uke 25 - 33 kl. 12-16

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Plastikk 2020 – Poker Run

På grunn av covid-19 vil årets regatta for klassiske norske plastbåter bli avholdt i et annet format enn tidligere. Søndag 30. august vil vi derfor invitere til «Plastikk 2020 – Poker Run».

Les mer…

Flytende plastbåtutstilling i Odderøya museumshavn

Som et ledd i Vest-Agder-museets arbeid med klassiske norske plastbåter har vi i flere år hatt en flytende plastbåtutstilling i Odderøya museumshavn. Her disponerer museet båtplasser som vi låner ut gratis til privatpersoner med båter som vi ønsker å stille ut.

Les mer…

Vi åpner for sommeren!

Velkommen til sommerparadiset Odderøya museumshavn. I museumshavna, som er et steinkast unna sentrum, har vi maritime aktiviteter for hele familien. Vi åpner 20. juni og har åpent fra 11- 17 hver dag hele sommeren frem til 16. august.

Les mer…

Frigjøringsdagen – 75 år

I år er det 75 år siden andre verdenskrig var over. Vest-Agder-museet markerte dagen digitalt – med bidrag fra alle avdelinger. Nå har vi gjort alle innslag tilgjengelig i denne artikkelen.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...