Tilgjengelighet Kristiansand museum

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlingen inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Tilgjengelighet og universell utforming Kristiansand museum

Inngang: Inngangen er ved parkeringsplassen. I museumsbutikken kjøpes billetter, og det er mulig å besøke administrasjonsbygget for å oppleve noen utstillinger eller bevege seg inn på området mellom husene.

Arenaen: Ved parkeringsplassen er museumsbutikken hvor du kjøper inngangsbillett. Butikken har en liten rampe. Her kan man betale med kort, vipps og kontanter.

Hovedbygningen er rett ved parkeringsplassen, den har flere trappetrinn til første etasje hvor to utstillinger er, samt er lang trapp ned til toaletter i kjelleren. Det finnes ingen heis eller rampe. De to utstillingen er lyssatt med en rolig belysning med ingen blinkende lys. Det er ingen lyd i utstillingene. Teksten er både på norsk og engelsk med god lesbarhet. Det finnes ikke teleslynge.

Resten av museet består av flere gamle bygninger (se kartet nederst på denne siden) spredt utover området. Området nær Bygata er flatt og lett tilgjengelig, men alle hus har flere trappetrinn og smale dører. Minibyen har ingen trapper og er lett tilgjengelig. Setesdaltunet er lokalisert på toppen av en bakke, og alle husene har trapper og smale dører. For å komme til Eikentunet må en gå ned en bratt bakke. Husene har trapper for å komme inn, og det er ikke ordentlig bearbeidet sti på området.

På hele området er det plassert ut benker. Et besøk på Friluftsmuseet tar omtrent 1-2 timer.

Toaletter: Det er toaletter i administrasjonsbyggets kjeller. Gjester må både gå opp og ned en trapp for å komme dit. Det er også publikumstoaletter i enden av bygata med inngang fra gateplan. Her finnes også et HC-toalett.

Parkering: Det er parkeringsplass like ved inngangspartiet med gratis parkering.

Ankomst til fots: Det er mulig å komme til arenaen til fots.

Ankomst med offentlig transport: Det går busser til området, en må da gå av på Bjørndalssletta. Se avgangstider på akt.no. Tog går til sentrum i Kristiansand. Det kan være lurt å ta buss videre til museet.

Ankomst med bil: Man kan kjøre helt frem til museet.

Ledsager: Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang.

Hund: Det er lov til å ha hund på museet, men den må til enhver tid befinne seg i bånd gjennom hele året. Det er viktig for hundeeiere å ta hensyn til andre gjester som er redde eller allergiske for hunder.

Det er kafe på området som er åpen i hovedsesong. Utenom hovedsesong, selges enkel servering fra museumsbutikken når museet er åpent.

Kart Kristiansand museum Kongsgård tegnet