Hva kan du oppleve på Kristiansand kanonmuseum?

Kristiansand kanonmuseum. Drone foto Steinar Furu.
Kristiansand kanonmuseum. Drone foto Steinar Furu.

På Kristiansand kanonmuseum kan besøkende få oppleve verdens nest største landbaserte kanon. En tysk 38cm (totalvekt 337 tonn) kanon av samme type som var på de tyske slagskipene Bismarck og Tirpitz. Kanonen er komplett, og står der den ble montert og prøveskutt i 1942. I utstillingen i kanonbunkeren får du et innblikk i hvordan det var å være soldat å arbeide og leve her mens kanonene var i bruk.

Museet byr også på flott turterreng hvor besøkende kan vandre fritt. Sammen med billetten får du kart og beskrivelse, og kan da ta runden blant de andre kanonbunkerne, brakker, stillinger og det hele på egenhånd. Museet passer for alle som er interessert i andre verdenskrig, eller bare vil la seg imponere av de enorme dimensjonene, eller for de som bare ønsker å se den fantastiske utsikten over skjærgården og Skagerrak.

Få med deg:

Klikk her for å se åpningstidene.

Slik kommer du deg til kanonmuseet

Følg skilting mot Vågsbygd/Flekkerøy. Rett før Flekkerøytunnellen, ta til venstre (skiltet mot Kristiansand Kanonmuseum). Stor parkeringsplass ved enden av veien, like nedenfor museet. Med buss går det flere avganger i timen med M1 Flekkerøy bussen. Se avgangstider på akt.no.

Les om universell utforming på Kristiansand kanonmuseum.

Omvisning for grupper

Det tilbys spennende omvisninger Kanonmuseet. Omvisningene varer 1,5 timer og er bare delvis tilpasset bevegelseshemmede. Les mer.

Se oversikt over bøker om krigshistorie utgitt av Vest-Agder-museet i vår nettbutikk.

Kanon II på Møvik, fortsatt i sin opprinnelige stilling Foto: Steinar Furu

Se en 360° virtuell tur rundt Kristiansand kanonmuseum!

Men du må oppleve den i virkeligheten for å forstå de enorme dimensjonene!