fbpx

Jul hos Vest-Agder-museet

Juletre med flettede kurver og flagg

Se oversikt over julemarkeder og andre aktiviteter hos Vest-Agder-museets sine museum. Vi arrangerer hvert år et av Sørlandets største julemarkeder.

Hva skjer i museene jula 2022?

I år finner du julemarkeder og arrangementer i Kristiansand, Mandal, Hægebostad og på Lista.

Historisk juletreutstilling i Kristiansand

Velkommen til en stemningsfull utstilling i Rådhuskvartalet i Kristiansand fra 26. november til 21. desember 2022. Vi viser juletrær med pynt og historie fra ulike perioder. I år skal vi også stifte bekjentskap med ukrainsk jul.

Historisk juletreutstilling i Kristiansand 2022

Julemarked på Kristiansand museum 27./11

Velkommen til et av Sørlandets største julemarked! Like sikkert som at jula kommer er det at vi arrangerer julemarked på friluftsmuseet på Kongsgård 1. søndag i advent, 27. november, kl. 12-16.

Julemarked på Kristiansand museum 2022

Julemarked på Sjølingstad Uldvarefabrik 3./12

Kom i julestemning på den levende museumsfabrikken utenfor Mandal. Vi inviterer til et lite, koselig julemarked. Det blir stort juleverksted for barn, vi inviterer 8-10 salgsutstillere og julepynta og førjulsåpen museumsbutikk på Sjølingstad Uldvarefabrik lørdag 3. desember kl. 11–15.

Det lille julemarkedet på Sjølingstad

Julearrangementer på Gimle Gård 19. og 20./11

«Vente på advent – litterære og musikalske stjerneglimt på Gimle Gård». På kvelden før «Jul på Gimle», 19. november, inviterer vi til en stille stund med høytlesing og musikk på Gimle gård. I herskapshuset med den mangfoldige historien, formidler vi små litterære perler og binder sammen fortellingene med musikk mens vi venter på advent.

Vente på advent – litterære og musikalske stjerneglimt på Gimle Gård

Jul på Gimle Gård 20. november. Vi pynter til jul og vil gjerne ha besøk av deg, familien din og vennene dine! Juletreet er pyntet, det er julestemning og vi byr på julemusikk. «Jul på Gimle» er en av veldig få dager hvor man kan rusle rundt i huset på egenhånd og ta inn stemningen i en av landsdelens vakreste herregårder. Det spilles julemusikk på flygel og barna kan gå rundt juletreet.

Jul på Gimle Gård

Julemarked på Nordberg fort 27./11

Årets julemarked på Nordberg fort på Lista arrangeres første søndag i advent, 27. november kl. 12-16. Stort juleverksted for barn sammen med voksne (kr. 100,- i materiellkostnader), masse selgere med stands og god julestemning.

Julemarked på Nordberg fort

Pepperkakebaking på Tingvatn 20./11

Årets pepperkakebaking er kl. 11 og 13 søndag 20. november på Tingvatn fornminnepark, ligger i Hægebostad, ca. 25 minutter med bil fra Lyngdal.

Pepperkakebaking på Tingvatn

Se oversikt over alle Vest-Agder-museets arrangementer.