Jul hos Vest-Agder-museet

Juletre med flettede kurver og flagg.

Se oversikt over julemarkeder og andre aktiviteter hos Vest-Agder-museets sine museum. Kristiansand museum arrangerer hvert år et av Sørlandets største julemarkeder.

Hva skjer i museene jula 2023?

I år finner du julemarkeder og arrangementer i Kristiansand, Mandal, Hægebostad og på Lista.

Foredrag i Mandal museum: Julegodter og andre godbiter 7.12.

I over 200 år har Andorsengården raga over byens andre bygninger, som et signalbygg fra byens storhetstid. Og i gårdens saler har folk vært på ball, teater, forestillinger og konserter helt fram til våre dager. Det er i disse historiske omgivelsene konservator Birgitte Sørensen skal servere godbiter i form av historier – om juletrær og andre juleting. Les mer.

Juleverksted i Andorsengården 9.12.

Vi holder førjulsåpent i Andorsengården lørdag 9. desember kl. 11–15. Det blir juleverksted for barn og voksne, mange gode julegavetips og åpne utstillinger.

Førjulsåpent og juleverksted i Andorsengården

Historisk juletreutstilling i Kristiansand 2.-22.12.

Velkommen til en stemningsfull utstilling i Rådhuskvartalet i Kristiansand fra 2.-22. desember 2023. Vi viser juletrær med pynt og historie fra ulike perioder. Se åpningstider. Utstillingen er et gratis tilbud!

Historisk juletreutstilling i Kristiansand 2023

Fortellinger om jul – 6 historier på 60 minutter i Rådhuskvartalet 14.12.

Vest-Agder-museets historikere presenterer korte foredrag om bl.a. krigsseilernes jul, juletoget som satte seg fast, Gustav Vigelands jul og en 17-årings julefeiring i Kristiansand i 1841 m.m. torsdag 14. desember kl. 18 i amfiet i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Les mer.

Jul på Flekkefjord museum alle lørdager i desember

Flekkefjord museum har lørdagsåpent i desember og det blir juleutstilling og åpen butikk og kafe.

Jul og juleutstilling hos Flekkefjord museum

Julemarked på Kristiansand museum 3.12.

Velkommen til et av Sørlandets største julemarked! Like sikkert som at jula kommer er det at vi arrangerer julemarked på friluftsmuseet på Kongsgård 1. søndag i advent (3. desember) kl. 12-16. Bli med på førjulshygge på museet.

Julemarked på Kristiansand museum 2023

Julemarked på Sjølingstad Uldvarefabrik 2.12.

Kom i julestemning på den levende museumsfabrikken. Vi inviterer til et koselig julemarked lørdag 2. desember 2023 kl. 11–15. Det blir stort juleverksted for barn, omvisninger i fabrikken, salgsutstillere, julekafe og åpen museumsbutikk på Sjølingstad Uldvarefabrik

Julemarked på Sjølingstad Uldvarefabrik

Jul på Gimle Gård, Kristiansand 26.11.

«Jul på Gimle» er en av veldig få dager hvor man kan rusle rundt i huset på egenhånd og ta inn stemningen i en av landsdelens vakreste herregårder. Det spilles julemusikk på flygel og barna kan gå rundt juletreet. Jul på Gimle 2023 arrangeres søndag 26. november klokka 12.00-16.00.

Jul på Gimle Gård

Juletradisjoner med glimt fra jul på Gimle Gård 25.11.

Jul i et herskapshjem i byen var ikke det samme som jul på landet i gamle dager, men noen tradisjoner var felles for både de rikeste kjøpmenn og bonden i sin stue. På Gimle Gård kan du komme i julestemning med fortellinger om tradisjoner og skikker i juletiden i gamle dager. Når: 25. november kl. 17:30-19:00. Billetter finner du her.

Julemarked på Nordberg fort 26.11.

Årets julemarked på Nordberg fort på Lista arrangeres søndag 26. november 2023 kl. 12 – 16. Det blir masse selgere med stands, grøt og god julestemning.

Julemarked på Nordberg fort

Pepperkakebaking på Tingvatn 26.11.

Årets pepperkakebaking er kl. 11 og 13 søndag 26. november på Tingvatn fornminnepark, som ligger i Hægebostad, ca. 25 minutter med bil fra Lyngdal. NB: Få plasser igjen.

Se oversikt over alle Vest-Agder-museets arrangementer.