D/S Hestmanden

D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesteraalens Dampskibsselskab. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip. Mer om skipets spennende historie kan leses her.

I etterkrigstiden seilte Hestmanden på ulike oppdrag både utenriks og innenriks fram til 1979, da skipet ble berget fra opphugging. Etter flere tiår med restaureringsarbeid ble skipet døpt på nytt i 2011. I 2017 åpnet det for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som  formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Les mer om Norsk krigsseilermuseum her. 

Ønsker du å bli en del av et frivillig mannskapet på framtidige seilas? Da kan du lese denne artikkelen for mer informasjon. 

Åpningstider

Norsk krigsseilermuseum skal på tur langs den norske kysten i 2021. Sjekk ut programmet under fanen "Seilas 2021" for mer informasjon.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalendern

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...