Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn tilbyr maritime aktiviteter og har et spesielt fokus på plastbåtens historie og småbåtliv etter andre verdenskrig. Aktivitetshuset er åpent om sommeren, i andre skoleferier og under spesielle arrangementer. Vi tilbyr barneaktiviteter av ulike slag og viser en utstilling om gründeren Roald Skibsrud og plastbåtens fremmarsj på Sørlandet. I verkstedet gis publikum et innblikk i hvordan plastbåter støpes. Kafeen "Kabyssen" selger nystekte vafler i museets åpningstider, og bak aktivitetshuset er en lekeplass som kan brukes hele året.

Sommerstid kan publikum låne robåt, bruke vannkikkert, lage krabbesnøre, barkbåter, spille på verdens eneste  «dobbofon» og mye mer. På «Sommerøya» på odden kan man slenge seg i en strandstol og lytte til folks sommerminner. Hver sommer siden 2011 har det vært flytende båtutstilling med klassiske plastbåter i samarbeid med private eiere. Denne videreføres hvert år, og nå er også fine, blanke trebåter del av den flytende utstillingen.

 

 

Åpningstider

Søndagsåpent:
Åpent hver søndag fra 12. mai til 15. juni kl.12-16.

Sesongåpent:
Åpent hver dag kl.11-17 i perioden 15. juni-20. august.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Plastikk 2019, plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets unike plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles.

Program kommer!

https://www.facebook.com/events/264784064433294/

 

 

Finn frem

Din handlekurv