Nyhetsarkiv

Førjulsaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk. Vi produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, og elevene får se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. Vi tar imot barnehager, SFO og skoleklasser for omvisning og aktiviteter. Omvisninga tilpasses barnas alder, læreplanen og lærers ønsker og vil få ulikt fokus ut fra dette. Ei vanlig omvisning tar ca. en time. Vi har også et eget aktivitetsverksted, aktivitetene der tilpasses elevenes alder. I tida fram mot jul, har vi disse tilbudene:

Les mer…

Veskekurs

Torsdag besøkte elever fra Formgivningsfag ved Mandal videregående skole museumsfabrikken. De var først med på omvisning i fabrikken, deretter deltok de på veskekurs.

Les mer…

Vil du være utstiller?

Første helg i advent, det vil si lørdag 30. november og søndag 1. desember, arrangerer Sjølingstad Uldvarefabrik stort julemarked. Vi vil ha åpent kl. 11 – 16 begge dagene. Vi søker deg som produserer varer for salg selv til å delta med salgsstand.

Les mer…

En levende museumsfabrikk

Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrik som fortsatt produsere ullvarer på gamle maskiner. A/S Sjølingstad Uldvarefabrik startet sin virksomhet i 1894 og drev denne med framstilling av garn og vevde produkter fram til vedtak om en styrt avvikling i 1984. Maskiner ble avertert for salg uten særlig hell. Det var heller ikke lett å finne alternativ bruk av bygningene. Etter stort oppslag i avisen og vurdering av Norsk kulturråd, ble det tatt lokalt initiativ til å starte arbeid med å bevare fabrikken.

Les mer…