fbpx

Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i ordinær drift i 90 år. I dag er fabrikken utenfor Mandal en levende museumsfabrikk og freda av Riksantikvaren. Sjølingstad Uldvarefabrik produserer fortsatt ullvarer for salg på de gamle maskinene. På omvisning forteller vi om fabrikkens historie og demonstrerer maskiner råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer.

I museumsbutikken og nettbutikken selger vi vevde stoffer, garn, kardet ull, hobbyfilt og tepper produsert på gamle maskiner. Her finner du informasjon om våre produkter.

Åpningstider Sjølingstad Uldvarefabrik

Åpen museumsbutikk og utstilling tirsdag–fredag kl. 11–15 hele året.

Lørdagsåpent 11. februar kl. 11–15. Les mer her.

Utstillinga «Det snakker vi ikke om! Familiehemmeligheter etter krigen.» vises i til og med lørdag 11. februar 2023. Gratis inngang.

Omvisninger for grupper i fabrikken etter avtale hele året. Les mer her. 

Slik finner du oss:

Ta kontakt på telefon 38 25 60 23, eller e-post.

Sjølingstad Uldvarefabrik - Foto Bård Løken

Åpningstider

Åpen museumsbutikk og utstilling tirs - fre kl. 11–15 hele året.

Siste utstillingsdag lørdag 11. februar kl. 11-15. «Det snakker vi ikke om! Familiehemmeligheter etter krigen.»
Omvisning for grupper etter avtale.

Dette skjer i museet

se hele kalenderen

Lørdagsåpen utstilling

Aller siste mulighet til å se utstillinga Det snakker vi ikke om! Familiehemmeligheter etter krigen, her på Sjølingstad Uldvarefabrik blir lørdag 11. februar kl. 11-15. Judith Seland Nilsen kan fortelle om utstillinga og utstillingsprosjektet.

Les mer…

Det snakker vi ikke om – Familiehemmeligheter etter krigen

Utstilling på Sjølingstad: «Det snakker vi ikke om! Familiehemmeligheter etter krigen»

Vandreutstillinga «Det snakker vi ikke om – Familiehemmeligheter etter krigen» vises på Sjølingstad Uldvarefabrik til og med 11. februar 2023. Utstillinga handler om hvordan andre verdenskrig fremdeles er med på å forme folks oppfatning av seg selv, sin familiehistorie og identitet, snart 80 år etter krigens slutt. Knapt noen annen femårsperiode i norsk historie har satt så dype spor i folks bevissthet som den tyske okkupasjonen 1940-1945. 

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...