Plastikk 2020 – Poker Run

Søndag 30. august ble Vest-Agder-museets årlige regatta for klassiske norske plastbåter avhold. Denne i gangen i et litt annet format enn det vi pleier.

Det er en ganske fremmed tanke for oss å ikke ønske publikum på et arrangement, men slik måtte det bli denne gangen. På grunn av Covid-19 bestemte vi oss for å avholde et «Poker Run» i stedet for kjøring i regattabanen med stort publikumsarrangement på land.

Løpet startet med en defilering gjennom Gravanekanalen før løpet startet. Her er Vegard Arnesens Gromling 15 og Asbjørn Jøsendals «rat look» Fjordling 17 HT. Foto: Sindre Johnsen

Et «Poker Run» innebærer at båtene skal innom fem poster. De fem postene var henholdsvis Bragdøya, Bredalsholmen, Blegerøya, brygga ved Gamle Oddernes Rådhus og Marvika. På hver post mottok båtene en forseglet konvolutt med ett spillkort. Etter å ha vært innom samtlige poster satt hver båt dermed igjen med en pokerhånd, det vil si fem kort.

Deltakerne skulle innom fem poster og løypa var rundt 1,7 mil lang. Deltakerne fikk også utdelt historisk informasjon om de ulike postene.

I ettkant av løpet var det rekemiddag for deltakerne og klart for å finne ut hvem som hadde fått utdelt den beste, men også den dårligste pokerhånden.

Flere av båtene ga god gass når de kom utpå. Her er Knut Helmer Feltstykkets Fjordling 17 HT. Foto: Screenshot fra Vegard Arnesens inboardcam.

Vinner av beste hånd var Vegard Arnesen (Gromling 15) med en straight, mens «Team Byglandsfjord» bestående av Dag Yngvar Moseid og Sigurd Solberg (Fjordling 17 HT) hadde dagens dårligste hånd med knekt high card.

Sigurd Solberg (tv.) og Vegard Arnesen (t.h.) får utdelt premie for henholdsvis dårligste og beste pokerhånd. Foto: Arve Lindvig/Vest-Agder-museet.

I alt stilte 16 båter til start og Fjordling var godt representert med fem båter. Blant de påmeldte var båter fra KMV, Draco, Skibsplast, Ø.Tune, Fjord, Hero og Nidelv. Dette er båter som forteller om den unike historien til norsk plastbåtproduksjon.

Et flott knippe klassikere som deltok under Poker Run. Fremst er Kjell Inge Jørgensens Skibsplast Sportsmaster 15 VS. Foto: Inge Fosselie.

Vest-Agder-museet ønsker å takke alle deltakerne som var med å gjøre dette til en fantastisk dag. Vi ønsker også å takke Redningsselskapet som hadde redningsskøyta tilgjengelig denne dagen.

I etterkant laget Vegard Arnesen en liten filmsnutt som kan sees her: