«Plastikk 2017» Plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets unike plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. 

Nytt i 2017 er at vi ønsker å avholde et race for gamle joller med eldre 3hk påhengsmotorer. Her vil det bli kald fellesstart. Det vil si at deltakerne må starte motorene etter at startskuddet er gått. Vi kan ikke love en fartsfylt seanse, men latter vil den garantert medbringe. Til denne ønsker vi at så mange som mulig stiller.

Det vil være ulike demoer på land, samt aktiviteter for hele familien. I tillegg vil det bli utstilt båter på land. Så her er det duket for en hendelsesrik dag i Odderøya museumshavn.

Her er en smakebit fra fjordårets arrangement:

Program:

10:00 – 11.00: Båtene ankommer og settes på vannet. Deltakerne må henvende seg i sekretariatet for å få startnummer og annet infomateriell.

11:30: Defilering i Gravanekanalen. De som ønsker kan fortsette turen rundt Odderøya.

12:30: Døping, sjøsetting og jomfrutur av Vest-Agder-museets Skibsplast Sportsmann 11′ junior. Båten er laget i de gamle formene, og støpt i aktivitetshuset i Nodeviga.

13:00: 3 hk jollerace med kaldstart for gamle joller med eldre motorer. I år ønsker vi å hylle den pålitelige og kjære trehesteren med eget jollerace. Det blir kald fellesstart og første båt i mål vinner.

13:45: Foredrag av Kjell Hødnebø: «Fra tre til plast: Panter de Luxe og Folkebåten.

Tidlig produksjon av plastbåter i Risør ved Chr. Christiansens Livbeltefabrikk

14:15: Jan Strand viser bilder fra restaureringen av sin Skibsplast Seamaster 15.

14:45: Regattaen starter.

16:00: Premieutdeling og avslutning av fellesarrangement.

(Enkelte av klokkeslettene kan endres i løpet av arrangementet, speaker vil opplyse om eventuelle endringer.)

Les mer om museets satsing på plastbåter.