fbpx

Skole og barnehage

Lista museums tilbud til skoler, SFO og barnehager

Lista museum har en stor og bredt anlagt samling som gir gode muligheter for samarbeid mellom skolen/barnehagen og museet.

Museet er gratis for barnehager og skoler.

Nordberg fort

Nordberg fort er museets hovedarena. Her er det aktiviteter, utstillinger, kafé og griller til disposisjon. Fortet er et av Nordens best bevarte kystfort fra andre verdenskrig med fantastisk utsikt over Listalandet. Her finnes også en egen utstilling om utvalgt kulturlandskap. På Nordberg kan man skyte med langbue, prøve stylter, gåbrett og kaste på boks. Det er også en skattejakt rundt fortet hvor man underveis lærer om fortets historie. Det er kort avstand til Pennefeltet med helleristninger eller opp til toppen av Skjerberget med 180 graders sikt.

Hervoll, ikke langt fra Nordberg, er det bevart to gamle bygdemøller. Østhassel redningsstasjon er Norges eneste komplett bevarte redningsstasjon fra slutten av 1800-tallet. I Listeskøyta kystkultursenter på Borhaug kan du gå om bord i ei hundre år gammel listeskøyte og se utstillinger knyttet til kystkultur og båtbygging. Du kan se «Uggerbyskipet» fra 1810 og «Fluktbåten VA92-L» fra andre verdenskrig.

Formidlingsopplegg

Lista museum tilbyr blant annet formidlingsopplegg knyttet til det amerikanske Lista (Nordberg fort og Vanse/Lista), 2. verdenskrig (Nordberg fort), steinalder og arkeologi (Nordberg fort), billedhugger Mathias Skeibrok (Nordberg fort), kystkultur (Kystkultursenteret) og skolen i gamle dager (Hetland skolemuseum) – i tillegg til opplegg rundt skiftende utstillinger på Nordberg fort.

Kontaktinformasjon

Postboks 57, 4557 Vanse
Kontaktperson: Janet Seppola
Tlf. 472 94 536/38 39 69 00
E-post: j.seppola@vestagdermuseet.no

Vennligst vent, men vi laster produkter...