Tilgjengelighet Gimle Gård

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlingen inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Tilgjengelighet og universell utforming Gimle Gård

Inngang: Det er inngang en trapp opp fra gårdsplassen på Gimle Gård. Det finnes ikke heis eller rampe som kan benyttes. Det er også inngang via hagen og inn i hagestua, men også her må man forholde seg til en trappesats før en kan gå inn i huset. Dørene er brede nok til å få inn rullestol dersom en åpner begge deler av døren.

Arenaen: Det er trapp mellom 1. og 2. etasje og ned i kjelleren. Flere steder er det høye dørterskler. Huset er etterlatt slik det var da siste eier bodde på gården, så det er møblert på en slik måte at det kan være vanskelig å bevege seg for rullestolbrukere. Det er ikke tilgang til alle rom med rullestol. Det er svak belysning i de fleste rom. Et besøk varer ca. en time og gjennomføres i de fleste tilfeller som en omvisning. Det er derfor lite merking og informasjon i rommene. Det er en stor malerisal som ofte blir benyttet som foredragssal. I de fleste tilfeller er det akustisk lyd.

Toaletter: Det er toaletter på Gimle Gård i 1. etasje, men ikke HC-toalett. En må gå i trapper for å komme dit.

Parkering: Det er gjesteparkering i tilknytning til Naturmuseet og botanisk hage som kan benyttes av gjester til Gimle. Det er egne parkeringsplasser på denne plassen for mennesker med funksjonsnedsettelse. Gjestene går igjennom parken/hagen for å komme til hovedgården. Parkeringsplassen er tre minutters gange fra inngang. Det er parkeringsbetaling på stedet.

Ankomst til fots: Man kan ankomme arenaen til fots.

Ankomst med offentlig transport: Man kan ankomme arenaen med buss, men må da påregne 10 minutters gange. Om du kommer med tog, må du beregne gange i ca. 30 minutter.

Ankomst med bil: Man kan kjøre hele veien fram, men må gå 300 meter fra parkeringsplass til lystgården.

Ledsager: Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang.

Hund: Hund er ikke tillatt inne på Gimle Gård.