fbpx

Skole og barnehage

Tilbud til skole og barnehage på Gimle Gård

I gamle dagers Kristiansand hadde folk flest en stue og et kjøkken og kanskje et kammers til soverom.  Noen få av byens borgere bodde i de store patrisierhusene langs de to Strandgatene. Store hus med plass til mange gjester, med store saler, salonger og spisestuer og høyt under taket. Mens kjøkkenet kanskje lå i kjelleren, ingen matlukt skulle sette seg i de fine møblene. De samme byens borgere hadde gjerne en lystgård, et sommerhus på landet, bygget for sommerlig selskapelighet.

Gimle Gård er et slikt hus som i tillegg også var en bondegård der det skulle dyrkes det som trengtes til familien og tjenestefolkene. Gimles byggherre var en av byens rikeste, generalkrigskommisær Bernt Holm som førte et standsmessig selskapsliv i byen om vinteren og på Gimle om sommeren. Etter hvert ble Gimle helårsbolig. Vi vil gjerne vise hvordan det så ut hjemme hos familien Holm-Arenfeldt-Omdal gjennom årene de bodde der, fra gården var ny i 1797 og frem til 1982. Hovedbygningen har vært museum siden i 1985.

Omvisninger 2020 og 2021

Vi er inne i en rar tid. Sommeren 2020 var Gimle Gård stengt for all aktivitet. Hvordan det blir fremover vet vi ikke enda, men vi håper at vi kan ta imot grupper igjen snart. Bare ta kontakt så ser vi hva vi får til.

Praktisk informasjon om omvisningene: En omvisning tar rundt en klokketime. Maks antall i en gruppe er 20 personer grunnet plassen innendørs.

Omvisningen er gratis for barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler og høyskole/universitet.

Store grupper: Der det er mulig med to omvisere, kan to grupper vises rundt samtidig.

Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder som er Gimle Gårds nabo, kan besøkes samtidig med omvisningen på Gimle Gård. Ta kontakt med https://www.uia.no/eksterne-nettsider/naturmuseum.

Bestilling av omvisning

Kontakt meg på tlf: 917 36 309 eller e-post Marius.Kolkin@vestagdermuseeet.no

Vennligst vent, men vi laster produkter...