Flekkefjord museum

Museet ligger i Øvrebyen i Flekkefjord sentrum. Hovedbygningen fra 1720-tallet er innredet som et velstående kjøpmannshjem fra 1800-tallet. Mange av gjenstandene som vises i det fredede bygget viser den internasjonale orienteringen Flekkefjord hadde på 1800-tallet.

I Sjøbuene kan du se skiftende utstillinger gjennom året. Krambua har åpent i sommersesongen og er resepsjon, museumsbutikk og kafé.

Museumsskøyta Solstrand fra 1936 er også del av Flekkefjord museum. Den vernede fiskeskøyta ble bygget i Flekkefjord, og ble brukt til fiske og reketråling fram til 1985. Den brukes blant annet til pedagogisk virksomhet hvor elever blir tatt med på tur for å lære om lokal kystkultur.

Flekkefjord museum har åpent mandag til lørdag i sesongen, og holder søndag lukket. Ellers i året åpent ved annonserte arrangementer og etter avtale.

Åpningstider

Sommeråpent: 20. juni til 20. august
Mandag til fredag kl 11-17, lørdag kl 11-16, søndag lukket
Faste omvisninger i Hovedhuset kl 12 og kl 15
Faste Street Art byvandringer kl 13.30
Barneaktiviteter onsdager kl 13-15 fra 24. juni - 5. august
Torsdag - vaffeltorsdag

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalendern

Kraften i det å være annerledes

Nesten helg  – er et talkshow om psykisk helse og kultur i samarbeid med Sørlandets sykehus ABUB avd. for barn og unges psykisk helse, DPS Lister, Vest-Agder fylkeskommune, Kvinesdal kommune og Flekkefjord museum. ”Kraften i det å være annerledes” er kveldens tema.

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...