fbpx

Flekkefjord museum

Flekkefjord museum ligger i Dr. Krafts gate 15 og består av en fredet kjøpmannsbolig fra 1724 og to sjøbuer som ble gjenreist etter en brann i 1981. I tillegg har museet den 49 fot lange Flekkefjordsskøyta «Solstrand», som ble bygd i 1936 og en av de eldste Krambuer i Agder.

I 1924 mottok Flekkefjord kommune en testamentarisk gave etter frøken Anna Wahl (1834 – 1924) som døde ugift og barnløs. Hun etterlot seg store samlinger av møbler, drakter og annet utstyr, som i dag er en viktig del av museets samling.

Den lokalhistoriske utstillingen viser glimt fra Flekkefjords historie fra de tidligste tider og fram til i dag, med vekt på de siste 200 årene.

Krambua ligger i museets bakgård. Her er det kaféutsalg og salg av gaveartikler og godsaker.

Hver onsdag i sommersesongen kl. 13-15 er det sommeraktiviteter i museumshagen.

Byvandringer hver dag i sommersesong kl. 13 fra Krambua. Byvandringer kan ellers bestilles hele året.

Museet har tilbud for publikum hele året og eget program for skole og barnehage.

Åpningstider

20. juni - 20. august: Man-lørdag 11–17. Søndag stengt
Byvandringer hver dag i sommersesong kl. 13 fra Krambua.
Sommeraktiviteter kl. 13 hver onsdag 22. juni - 4. august.

Dette skjer i museet

Det finnes for øyeblikket ingen arrangementer lagt inn i kalenderen

Nytt sommermagasin!

I 2021 lanserer vi vårt første digitale museumsmagasin! Er du nysgjerrig på hvordan ull blir til tråd, eller hvordan damp kan gi fremdrift til skip og tog? Vest-Agder-museet byr på et stort knippe varierte og spennende opplevelser! Museene våre er spredd fra Flekkefjord i vest, til Kristiansand og Vennesla i øst. Tematisk spenner museene fra friluftsmuseer og bymuseer, via kunstnerhjem og lystgård, til ullvarefabrikk, jernbane, dampskip – og verdens nest største kanon. God lesing!

Les mer…

Finn frem

Vennligst vent, men vi laster produkter...