Sommer på Flekkefjord museum

Flekkefjord museums inngang.

Sommersesongen 2023 starter 20. juni på Flekkefjord museum. Vi har vi åpent mandag-fredag 11-17, lørdag kl. 11-16 fram til 19. august. (Søndager stengt)

20. juni åpner vi dørene for sommersesongen. Det blir byvandringer, omvisninger og andre aktiviteter hele sommeren. Krambua kafé åpnes og serverer kaffe, brus og is.

Flekkefjord museum.
Kafe Krambua hos Flekkefjord museum.

Bli med på guidede turer:

  • Byvandring i Flekkefjord kl. 14 (mandag-lørdag)
  • Vår nye omvisning i Christopher Beers Hus kl. 12 og 15. (mandag-lørdag)
  • Galleri Gulbrandsen kl. 13 (mandag-fredag)

Lurer du på hvordan Christopher Beer ble en av Flekkefjords (og Norges) rikeste menn? Flekkefjord museums nye omvisning i Christopher Beers Hus tar deg med på en historisk berg-og-dalbane.

Tatjana LK var en kunstner og byoriginal fra Flekkefjord. Galleri Gulbrandsen gir deg muligheten til å utforske deler av en kunstners liv og verk på Hidra.

I byvandringen får du oppleve Flekkefjords koselige gater, arkitektur og byhistorie. Du vil også få med deg noen av «her skjedde det!»-øyeblikkene i Flekkefjord.

Sommerutstillinger 2023:

«Læreraksjonen i 1942»: Flekkefjords lærere var også motstandsmenn! I sin kamp for Flekkefjords barn og ungdom ble de plutselig sendt til tvangsarbeid i Kirkenes. Lærerne påførte Quisling, Nasjonal Samling og okkupasjonsmakten et avgjørende tap, kun ved å si «nei, nei og atter nei.»

Rosemaling: Hver onsdag fortsetter Olga Bludova med rosemaling i vår utstillingssal, hvor det også er en liten utstilling av klassisk rosemaling fra Flekkefjord.

Sommeraktiviteter for barn i museumshagen hver onsdag i 28. juni – 9. august, kl. 13-15.

Se hele programmet. Vi forteller Flekkefjords historie!

Museumsbilletten gir tilgang til museets byhistoriske utstilling og alle omvisningene. Med årskort har du tilgang til Flekkefjord museum og alle de 10 andre museene til Vest-Agder-museet.

Flekkefjords koseligste kafé?

Krambua kafé, med kaffe, Blåne Is (fra Sirdal) fra vår egen isbar og et stort utvalg av lokale varer, leker og suvenirer er åpen mandag til lørdag i museets åpningstid.

Flekkefjord museum Krambua kafe og butikk.
Flekkefjord museum Krambua kafe og butikk.

Ny omvisning

Christopher Beers Hus, museets hus fra 1724, har fått en ny omvisning som handler om Flekkefjords utvikling fra 1807 frem til rundt 1880. Det starter med kapertiden og Christopher Beer, og presenterer Flekkefjords industrialisering, vår sterke foreningskultur og glimt fra tjenestepikers, arbeidernes og bøndenes hverdagsliv. Omvisningen varer i omtrent 1 time.

Flekkefjord museum ligger midt i den idyllisk Hollenderbyen – og er blant Norges best bevart sørlandsbyer.

Velkommen til museumssommer i Flekkefjord!
Barneaktiviteter på Flekkefjord museum
Barneaktiviteter på Flekkefjord museum. Foto: Anita Nilsen.
Aktiviteter på Flekkefjord museum
Aktiviteter på Flekkefjord museum.