Aktiviteter i Odderøya museumshavn

27. juli kl 11:00 - 20. august kl 17:00 | Odderøya museumshavn

Besøk Odderøya museumshavn med flytende plastbåtutstilling, installasjoner i landskapet med sørlandske sommerminner og masse aktiviteter i og rundt aktivitetshuset. Vi har åpent hver dag fram til 20. august.

 

Aktivitetshuset

Aktivitetene er knyttet til det maritime. Du kan blant annet lage ditt eget tau og lære deg å bruke det, hvilke knuter som passer til hva og hvordan du skal lage dem. Kanskje vil du også lage din egen, unike minnesekk, der du kan pakke det trenger for båtturen? Du kan malje og dekorere med selvlagde buttons og egne trykk. Når man ferdes i strandkanten eller gjør strandhugg, bruker man gjerne det man finner og har for hånden og lager leker av det. I aktivitetshuset kan du spikke barkebåter eller brette båter i papir og leke med dem i vannrenna eller bassenget ute. Etter hvert vil vi også støpe små plastlekebåter i vår vakuumstøpemaskin.

Ved aktivitetshuset vil du kunne spille på verdens eneste «dobbofon».

Og skulle du bli sulten, kan du kjøpe deg en matbit i «Kabyssen».

IMG_5020

Uteområdet

Bak aktivitetshuset er det en fin, liten lekeplass. I Lille Nodeviga kan du ro i stødige båter i trygt farvann, se med vannkikkert og kanskje oppdage noe spennende under vann?  Store og Lille Nodeviga deles av en liten odde, der sjøfartsmonumentet står. Her på «Sommerøya» skal du få en smak av båtliv, holme- og fritidsliv. Du kan slenge deg i en strandstol og lytte til folks sommerminner.

Og i havna ligger en flytende utstilling med klassiske plastbåter, som museet og private plastbåteiere stolt kan vise alle som kommer innom. Les mer her.

Fra 1. august viser vi en utendørs fotoutstilling med maritime bilder fra Dagfinn Pettersens fotosamling. Utstillingen ble laget til Tall Ships’ Races gjennom et samarbeid mellom Vest-Agder-museet og fylkeskonservatoren i Vest-Agder. Les mer her. 

Åpningstider: 
Hver dag fram til 20. august kl. 11-17.

Priser:
Voksne (f.o.m. 18 år): 80,-
Barn (4-18 år): 40,-
Familie (2 voksne og inntil 3 barn): 200,-