Yermakova Vladyslava, Kherson-regionen

Ukrainske broderier fra Yermakova-Vladyslava

Da vi i all hast flyktet fra krigen i Ukraina til Norge, tok jeg med meg det mest verdifulle jeg hadde – en brodert skjorte jeg hadde fått av mamma. // Коли ми втікали від війни з України до Норвегії, поспішаючи, я взяла з собою найцінніше – вишиванку, яку подарувала мені моя мама.

Se ukrainsk tekst lenger nede på siden.
// Перегляньте текст українською на сторінці нижче
Vil du lese flere historier om «Ukrainske håp»?
// Бажаєте прочитати більше історій про «Українські надії?» Шукайте тут:
Ukrainske håp – alle historiene – Vest-Agder-museet (vestagdermuseet.no)

Yermakova Vladyslava, Kherson-regionen

Da vi i all hast flyktet fra krigen i Ukraina til Norge, tok jeg med meg det mest verdifulle jeg hadde – en brodert skjorte jeg hadde fått av mamma. Jeg husker den dagen, og alle de andre dagene, da jeg, iført denne uvurderlige gaven, koste meg på ferieturer med familien eller bare var sammen med hele den snille familien vår.
Slike minner gir meg sterk tro og et håp om det beste!

Владислава Єрмакова, Херсонська область

Коли ми втікали від війни з України до Норвегії, поспішаючи, я взяла з собою найцінніше – вишиванку, яку подарувала мені моя мама. Пам’ятаю той день, які і всі інші дні, коли, я одягаючи цей безцінний подарунок, відзначала родинні свята чи просто зустрічалася разом з усією нашою дружною родиною. Такі спогади дають мені міцну віру й надію на краще!