Vi søker fortellere til Kristiansand kanonmuseum for sesongen 2019

Vest-Agder-museet søker etter fortellere til sesongen 2019 på Kristiansand kanonmuseum. Avdelingen er sentrert rundt andre verdenskrigs historie.

Vi ønsker oss engasjerte, positive og historieinteresserte søkere som vil være med på å fremme museet og historien det representerer. Arbeidsperioden er hovedsakelig fra juni til august, med muligheter for helge- og kveldsarbeid også før og etter sommersesongen.

Kristiansand kanonmuseum ligger på Kroodden på Møvig ved Kristiansand. Her finnes i dag et av de svært få gjenværende kystbatterier i Atlanterhavsvollen –forsvarsverkene tyskerne bygget langs den europeiske vestkysten under andre verdenskrig – hvor kanoner er bevart i sine opprinnelige stillinger. Sammen med de omkringliggende forsvarsverkene fortelle batteriet på Møvig ikke bare norsk, men også europeisk og internasjonal historie. Les mer om Kristiansand kanonmuseum her! 

Kristiansand kanonmuseum har også sin helt egen ammunisjonsjernbane.

Arbeidsoppgaver:

Som forteller får du varierte arbeidsoppgaver og vil fungere som en del av teamet med sesongansatte i museets åpningstider. En arbeidsdag som forteller består for det meste i å ta seg av de besøkende, og gi dem et god opplevelse på museet. Som forteller skal du formidle museets historie med engasjement og spre kunnskap til publikum. I tillegg er også fortellere med på salg i museets kafé og museumsbutikk, og må derfor være komfortable med håndtering av penger og kasseoppgjør.

Kvalifikasjoner:

  • Interesse for historie og formidlingen av den. Kunnskap om andre verdenskrigs historie er en fordel, men ikke noe krav.
  • Fleksibel med hensyn til arbeidstid.
  • På Kristiansand kanonmuseum ser vi særlig etter noen som er interesserte i å lære seg å kjøre ammunisjonsbanen.

Personlige egenskaper:

– Motiveres av å møte nye mennesker
– Gode muntlige språkferdigheter og formidlingsevne
– Positiv, serviceinnstilt og utadvendt
– Strukturert og ryddig

Vi tilbyr en spennende og historisk arbeidsplass, med et hyggelig arbeidsmiljø. Lønn etter ansiennitet og alder.
Er du interessert i å bli forteller hos oss? Send en CV med en kort søknad til Thea Eriksen ved e-post: thea.eriksen@vestagdermuseet.no

Søknadsfrist: fredag 20. mai 

NB! Alle søkere må være fylt 18 år innen søknadsfristen! Søkere må ved tiltredelse i stillingen kunne fremlegge politiattest ettersom stillingen er knyttet til arbeid med barn og unge.