Velkommen til førjulsaktiviteter

Tradisjonen tro inviterer vi til førjulsaktiviteter på den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik. I perioden 20. november – 15. desember er skoleklasser, barnehager og Sfo hjertelig velkommen.

Julekalender

I november lager vi julekalender. Den lages i filt og ull som nåles sammen i nålefiltmaskinen. Barna kan lage hvert sitt kalenderbilde som festes på en felles kalender, eller de kan samarbeide om en stor felles kalender. Mål på kalenderen er 55×180 cm. Ta gjerne med skisse. Tidsbruk: ca. 1½ time.

Pris: Materialkostnader kr 500 per julekalender.

Juleverksted

Vi lager julenisser eller annen julepynt i kardet ull og filt. Tidsbruk: ca. 1½  time.

Pris: Materialkostnader kr 25 per elev.

Bli med på barnas juleutstilling 2017

Vi er nysgjerrige på hva dere har laget i løpet av høsten. Kanskje dere har vevd noe? Malt fine bilder? Snekret? Sydd? Nå har dere muligheten til å vise det fram på barnas juleutstilling.

Vi ønsker oss bidrag i forskjellige materialer og teknikker. Elevene kan lage hvert sitt arbeid, eller dere kan lage et fellesarbeid. Dere må gjerne skrive en liten tekst til. Utstillinga vil åpne under årets julemarked søndag 3. desember, og vises til og med fredag 15. desember. Påmeldingsfristen til Barnas juleutstilling 2017 er tirsdag 19. november. Innlevering av arbeider senest onsdag 29. november.

Ta kontakt med formidlingsleder Judith Seland Nilsen for å melde dere på til utstilling eller førjulsverksted. Tlf: 38 25 60 23 / 488 54 806.

Her kan du laste ned informasjon som pdf: Førjulsaktiviteter 2017

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i drift i 90 år. Vi produserer fortsatt ullvarer på de gamle maskinene, og på omvisning får elevene se prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer.

Vi tar imot skoleklasser og barnehager på omvisninger og aktiviteter hele året. Omvisningene tilpasses barnas alder og læreplaner og vil få ulik vektlegging ut fra dette. Fra ull til tråd, masseproduksjon, teknikk, vannkraft og elektrisitet, arbeidsmiljø, globalisering og urbanisering er blant temaene som kan behandles. Ei vanlig omvisning tar ca. en time.

Du finner oss åtte kilometer vest for Mandal. Følg det brune skiltet fra E-39.