Tidsreisen på TV Agder

Mandag 24. mars starter TV Agder sin nye TV-serie «Tidsreisen», en oppdagelsesferd i museene på Sørlandet. De fem første av ti programmer sendes i ukene fram til påske. Først ute er Setesdalsbanen.

I første program tar skuespiller og programleder Fredrik Schulze-Krogh oss med på en reise med Setesdalsbanen.

I de andre programmene skal vi se nærmere på det imponerende store nybygget til Aust-Agder kulturhistoriske senter, vi skal besøke museet på Merdøgaard, lære om veveridriften på Sjølingstad Uldvarefabrikk, delta i veteranbåtregatta, se nærmere på planene til Vest-Agder-museets nye museumshavn i Nodeviga, og vi skal jakte på spennende historier hos Agder naturmuseum, forteller produsent og redaktør Svein Tallaksen i Media Service AS.

Sjoelingsdal 2 Mediaservice

Sjølingstad Uldvarefabrik er med i Tidsreisen. Her er programleder Fredrik Schulze-Krogh på plass i spinneriet.

«Tidsreisen» har som en overordnet målsetting å rette søkelyset mot de skjulte og ukjente skattene som finnes ved disse museene. Gjennom en oppdagelsesferd i tid og rom skal de mange godbitene hentes fram, de spennende historiene, fysiske gjenstander og møter med mennesker som har levd før oss – og det de har etterlatt seg til vår tid. Vi ønsker at våre seere skal bli oppmerksomme på hva museer og samlinger har å tilby, og at de skal få lyst til å legge ut på sine egne skattejakter og oppdagelsesferder.  I tillegg er dette meget godt lokal-TV!

Det er Media Service AS i Arendal som står bak TV-Agder og som produserer serien.

Om TV Agder:

I desember måned 2013 startet TV Agder sine sendinger til 60 000 husstander i Aust og Vest-Agder som har kabel eller Riks-TV. Sendingene kan også sees på http://www.tvagder.no/.