Tepper, sjal og vadmel

Fabrikkens veveri har vevd et bredt utvalg av stoffer siden 1894. Vi vever fortsatt, noen av stoffene leverer vi direkte til våre faste kunder, andre selger vi i museumsbutikken vår. Plissé til Setesdal- og Vest-Agder-bunaden går det hvert år mange meter av til Husfliden. Vi vever også sjal til bunad, vadmel, tepper og pledd.
I museumsbutikken selger vi vadmel, sjal, Jacquardvevde ulltepper, vogntepper og sitteputer. Jacquardteknologien ble utvikla i Frankrike for mer enn 200 år siden, og på Sjølingstad har vi brukt denne siden 1913. Vevene er hullkortstyrt og mønsterkortene ble innkjøpt eller designa og lagd på fabrikken.

I dag vever vi to ulike mønster. Det er fuglemønsteret, innkjøpt fra Sverige i 1926, og slyngrosemønsteret som ble designa og slått kort til på Sjølingstad Uldvarefabrik omkring 1950.

Kontakt fabrikken for informasjon eller bestilling:
E-post: sjolingstad@vestagdermuseet.no