Ryddeaksjon i Nodeviga 2022

Lørdag 21. mai 2022 kl.11-15 arrangerer vi ryddeaksjon i Nodeviga på Odderøya. I samarbeid med Mandal, Flekkerøy og Åros dykkerklubb skal vi rydde bunnen i Nodeviga. Vil du være med som frivillig? Vi ønsker store og små velkommen til en dag med rydding, aktiviteter og åpent museum.

Historisk havn

Nodeviga på Odderøya var trelast havn helt fra begynnelsen av 1700-tallet og har vært småbåthavn i over 100 år. Det er en av Kristiansands eldste småbåthavner. Det har vært båtverksted her i mange år og det er et område som har blitt brukt til rekreasjon i flere tiår. Nå har havna blitt overgitt fra Kristiansand kommune til Vest-Agder museet og det er på tide å rydde skikkelig.

Foto: Dagfinn Pettersen
Ryddeaksjon i Nodeviga

Det er dykkere fra Mandal, Flekkerøy og Åros dykkerklubber som tar seg av selve ryddingen i vannet. Her er det 20-30 dykkere som jobber på dugnad. De har med seg båter og utstyr for å få opp stort og smått fra sjøen, og målet er å rydde hele bunnen i store og lille Nodeviga for søppel. Kanskje vi finner noe mer en søppel også? Vi trenger frivillige på land til å bistå dykkerne. Disse skal ta i mot det dykkerne får opp og frakte det til konteinere på land, evt. til konservatoren fra museet hvis det er noe som kan være interessant å se nærmere på. Vi har trillebårer tilgjengelig. Alle er velkommen til å være med som frivillige på ryddeaksjonen.

Vi ønsker å invitere Kristiansands befolkning velkommen denne dagen. Det blir rydding, men også andre aktiviteter for store og små. Barna kan være med på magnetfiske. Her får man utdelt magneter som er knytet på tau. Disse kan kastes ut i vannet fra bryggekanten. Så drar man magneten langs bunnen og ser om man har fått noe spennende. Barna kan levere det de har fått på magneten til en konservator som forteller om det bare er søppel eller om det er noe gammelt og spesielt. Alle barn som er med på ryddeaksjonen vil få en diplom som takk for at de har vært med på å redde miljøet og livet i havet.

Informasjon

21. mai kl.11-15.
Åpent museum med gratis inngang, kun denne dagen.
Åpen kafe med salg av vafler, is, brus og kaffe.
Pelle Krabbe kommer på besøk!

Bildene er hentet fra Mandal Dykkerklubb.