Plastbåtsamling på Odderøya

Onsdag 23. april ble det som museet ønsker skal være starten på en møtearena for plastbåtentusiaster gjennomført. Museet hadde invitert tidligere regattadeltakere til idemøte for å få innspill til årets regatta for klassiske plastbåter – Plastikk 2014, men også hvordan museet kan legge til rette for at dere som er interessert i klassiske plastbåter får et møtested.

Møtet fikk fram noen nye, konkrete planer for regattaen i år. Blant annet ønsker vi å få til et delemarked for klassiske plastbåter. I tillegg vil vi ha et større fokus på hvordan kan man ta vare på sin klassiske plastbåt. Mange av båtene publikum får se i regattaen har en gang sett ut som «vrak» fram til de ble reddet og satt i stand av noen med øye for klassiske linjer og interesse for denne delen av vår nære kulturhistorie. Noen av disse historiene og denne kunnskapen ønsker vi å formidle under årets regatta. Den arrangeres for øvrig 23. august i Kristiansand og Odderøya museumshavn.

Museet vet at det er samlet mye kunnskap blant dere som har interesse for klassiske plastbåter, både om båtenes historie og hvordan man kan sette båter i stand og ta vare på dem for framtiden.  Å dele denne kunnskapen med andre er både viktig og ikke minst moro. Museet ønsker derfor å få til et møtested hvor plastbåtinteresserte kan møtes.

Planene begynner å legges nå, og konkret hva som vil skje, kommer vi nærmere tilbake til.

Vi anbefaler dere å følge med på museets hjemmeside og Facebookside – også siden Odderøya museumshavn. For dere som ønsker å få informasjon direkte i «postkassa», send en epost til plast@vestagdermuseet.no. Da kommer dere på «mailinglista» vår og mottar informasjon etter hvert som vi sender ut. Hyggelig om dere som meldere dere på også skriver fullt navn, og dersom dere eier en klassisk plastbåt, vil vi gjerne høre litt om den også.

Informasjon vil også bli delt på andre sider som er naturlig, og vi oppfordrer dere gjerne til å bli med i Facebookgruppen Klassiske norske plastbåter – for å ta en virtuell bryggesleng og «prate» klassisk plastbåt med andre likesinnede.

Les mer om museets arbeid med plastbåthistorie her.