Påsken hos Vest-Agder-museet

Lurer du på hva du skal finne på i påskeferien? Sjekk hva du kan gjøre på Nordberg fort, Sjølingstad Uldvarefabrik, Mandal museum, Kristiansand museum, Odderøya museumshavn og Gimle Gård.

Se oppdatert informasjon om hva som skjer hos Vest-Agder-museet.

NB: Med fellesbillett årskort fra Vest-Agder-museet kommer du gratis inn på alle museene!

Her er programmet for påsken 2023:

Kristiansand museum

Velkommen til bypåske på Kristiansand museum 1. til 4. april kl. 11:00-14:00. Vi gleder oss til å se deg hos oss i starten av påsken. Det blir barneaktiviteter for de litt mindre barna, rebus for de litt større, og i tillegg er vår koselige kafe åpen og selger både vafler, is og lokalprodusert saft.

Start påsken på Kristiansand museum

Sjølingstad Uldvarefabrik

Velkommen til hyggelige påskeaktiviteter for hele familien. Omvisning i fabrikken kl. 13. Åpningstider: Palmesøndag 2. april, mandag 3. og tirsdag 4. april kl. 11–15. Vi lager påskekyllinger i filt og ull. Ute tenner vi bålpanna og setter fram stylter og ringspill.

Påskeaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik

Gimle Gård

Søndag og mandag i påskeferien kan du bli med på barneomvising på Gimle Gård. Gimle Gård er en landsdelens vakreste herregårder, men hva er egentlig en herregård og hva gjorde familien som bodde her? NB: Forhåndsbestilling av billetter.

Barneomvisning på Gimle Gård i påsken

Mandal museum og Vigeland hus

Lørdag 1. april kl. 11–15 ønsker vi store og små velkommen til påskeaktiviteter i Mandal. Vi har åpne utstillinger, skattejakt for barn, grafikkverksted og omvisninger.

Påskeaktiviteter på Mandal museum og Vigeland hus

Nordberg fort

Nordberg fort

Det blir åpen kafé, påskeverksted og påskemarked. Skjærtorsdag (torsdag 6. april) åpner vi utstillingen «Hvistendahl x 3». På Lista museum Nordberg fort er det påskeverksted & påskemarked palmesøndag (2. april). Åpent fra kl. 12-16.

Utstillingsåpning skjærtorsdag. «Hvistendahl x 3». Åpent kl. 12-16. Åpningsdager i påska 2023 er: palmesøndag (2/4), skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1.påskedag, alle dager kl. 12-16.

Påske på Nordberg fort

Flekkefjord museum

Alle lørdager har Flekkefjord museum åpent «håndverksted» i museumskjelleren. Verkstedet er åpen fra kl. 11-14. Aktiviteten er egnet til barn i barneskole og mellomtrinns alder.

«Håndverkstedet» ved Flekkefjord museum – Gratis lørdagsaktiviteter for barn og familier

Havdyrenes Hemmeligheter – Odderøya Museumshavn

Hilde Eskild er forfatter og forteller. Sammen med Tone Falkenhaug, som er havforsker, har hun skrevet boka Havdyrenes hemmeligheter – Fantastiske fakta fra havets dyp. 03.04.2023 kl. 12.00 kommer hun til Odderøya museumshavn.

Påske i Odderøya museumshavn: Havdyrenes hemmeligheter

Kristiansand kanonmuseum

Kristiansand kanonmuseum er søndagsåpent (kl. 12. – 16.) for publikum frem til 7. mai.

Søndagsåpent hos Kristiansand kanonmuseum

Årskort

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre 11 museer.

Vest-Agder-museet årskort til 11 museer