fbpx

Odderøya Open

Under Odderøya Open åpner kunst- og kulturaktører på Odderøya sine dører for publikum. Det foregår en rekke aktiviteter ute og inne lørdag 26. og søndag 27. april kl. 12-17.

Arrangementet åpner kl. 12 lørdag med kunstinstallasjonen SLOWTIME – fluktstoler slik du aldri har sett dem før. Av andre innslag kan vi nevne: Bokbunkeren, ansiktsmaling, bli med på å lage verdens lengste tegning, aksjon for Syria og avslutningskonserten med Terje Dragseth og I sing my body electric ved Bokbunkeren søndag kl. 17.

Les mer om de ulike innslagene på www.odderoya.no og på Facebooksida til Odderøya Open.

Også Vest-Agder-museet har et program under arrangementet. Vi holder til i garasjen på Flaten og har i år valgt å fokusere på militærhistorie. Det blir støping av tinnsoldater, salg av bøker og visning av lokale militærhistoriske bilder og gamle filmer fra Kristiansand kommunes arkiv, filmer som er ukjente for de fleste.

Gå ikke glipp av:

Søndag 27. april kl. 13 og 14.30 vil vår militærhistoriker, Endre Wrånes, i samarbeid med Odderøyas Venner ha en militærhistorisk vandring på Odderøya. Oppmøte: Minnebautaen på Toppen.

Er du interessert i Odderøya under 2. verdenskrig? Les mer her.

Odderoya mellombatteriet Foto Endre Wranes

Mellombatteriet på Odderøya. I forgrunnen sees en kommandoplass fra første verdenskrig. Kanonstillingen i bakgrunnen ble bygget i 1903 og huser i dag en kanon fra andre verdenskrig. Foto: Endre Wrånes.

Vennligst vent, men vi laster produkter...