Museumsregatta: Plastikk 2014

Lørdag 23. august 2014 ble den årlige regattaen avholdt. Nytt av året var at deltakerne defilerte gjennom Gravanekanalen til Kilden før regattaen. Aldri før har så mange klassiske båter tatt turen gjennom kanalen samtidig?


Mellom defileringen og regattastart ble regattabanen prøvekjørt av Peter Klemsdal i en nystøpt Fjordling 18′ runabout. Båten er laget i karbonfiber av bedriften Elbåt AS basert på Jan Herman Linges tegninger. I etterkant av prøvekjøringen holdt bedriften en flott presentasjon av båten.

Fjordling 18 Runabout 2014 Foto: Arve Lindvig

En annen deltaker som trakk folk til presentasjonsteltet var Jan Adalberon. Han viste bilder og forklarte hvordan han restaurerte sin Skibsplast Sportsmann 13′ 1958. Denne båten vant for øvrig restaureringsprisen under årets regatta.

Jan Adalberon - Sportsmann 13 2014 Foto: Arve Lindvig

Også i år fikk regattaen storfint besøk av Roald Skibsrud. Hans Skibsplast Seamaster 15 1962-1964 ble stemt frem av publikum og fikk dermed årets publikumspris.

Roald Skibsrud - Seamaster 15 2014 Foto: Arve Lindvig

På land var det aktiviteter og utstillinger. Her kunne barna blant annet lage fisketrykk, spikke barkebåter og delta på rebus med vannkikkert. De litt eldre kunne se på utstilling av gamle båtmotorer, kjøpe gamle båtdeler eller beundre Jan Henrik Anderssons utrolige Kepro som har vunnet utallige båtpriser.

Kepro 2014 Foto: Arve Lindvig

I regattaen stilte elleve båter til start. Mest oppsikt blant publikum vakte kanskje Harald Halvorsens Fjord Fjordwing 1969. Med startnummer 143 på siden og en 250 hesters V8 motor ble båtens sjødyktighet demonstrert for publikum.

Fjordwing 1969 2 2014 Foto: Arve Lindvig

Vest-Agder-museet ønsker å takke alle deltakerne og publikum for en flott dag i plastikkens navn. Vi ønsker å takke FLAK A/S og Maritim Båtutstyr for sponsing av premier. I tillegg takker vi Bragdøya Kystlag for lån av slepebåt og flytebrygge, samt Sjø-sport Service for lån av kran og truck!

Plastikk 2014 Foto: Arve Lindvig

Alle foto: Arve Lindvig