DigitaltMuseum – Museumsgjenstander på nett

Digitalt Museum frontbilde.

Deler av Vest-Agder-museets omfattende gjenstandssamlinger er tilgjengelig på internett. De fleste av våre mange tusen gjenstander oppbevares på magasin der de bare ses av oss ansatte. Vi ønsker å gjøre samlingene våre mer tilgjengelig for publikum, og har derfor startet arbeidet med å publisere fotografi og informasjon om en rekke av våre gjenstander på DigitaltMuseum.

DigitaltMuseum kan du helt uavhengig av tid eller sted få tilgang til deler av våre samlinger og du kan se på samme type gjenstand fra flere museer. Du kan også legge inn kommentarer og sende en tilbakemelding til museet. Vi setter stor pris på hjelp fra publikum i form av utfyllende informasjon om våre gjenstander.

På DigitaltMuseum kan du også lese artikler skrevet om gjenstandene i samlingen til Vest-Agder-museet.

DigitaltMuseum er en database for digital publisering av museumssamlinger. Den brukes av en rekke norske og svenske museer. Med DigitaltMuseum er museenes samlinger tilgjengelig for publikum på en helt annen måte enn tidligere.

Lurer du på hvordan en tvinnemaskin ser ut? Eller hvor mange strenger et salmodikon har? Er du interessert i gamle strykejern? Eller vil du sammenlikne det gamle mangletreet ditt med mangletre på landets museer? Gå til digitaltmuseum.no og søk etter de gjenstandene du er interessert i.

Eksempler på utstillinger fra Vest-Agder-museet på DigitaltMuseum

Les mer om samlingen til Vest-Agder-museet

En annen side av et museum – samlingen til Mandal museum og Vest-Agder-museet