Lag filtfigurer med barn

Det er gøy å lage filtfigurer sammen med barn. På den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik produserer vi filt, garn og ull i fine farger på våre gamle maskiner. Her er noen ideer til hvordan den kan brukes.

I museumsfabrikken farger og karder vi ull for salg, og produserer nålefilt i forskjellige tykkelser. Hobbyfilten er ca 4 mm. tykk, og er fin å bruke til filtfigurer. Den kan klippes og brukes som den er, eller den kan toves litt først. Den vil da bli fastere. Vi bruker ofte filt i våre sesong- og skoleaktiviteter.

Hva med å lage en snømann i filt? Den er laget i hobbyfilt med filtnål og nål og tråd. Inni smømannen er det lagt litt ull, men du kan også bruke noen trådrester. Her er en pdf med forklaring på påskefigurer, snømannen er laget med samme metode: Filtfigur i hobbyfilt trinn for trinn

Vi selger ruller med filt i museumsbutikken, eller i nettbutikken vår: https://www.vestagdermuseet.no/nettbutikk/hobbyfilt/ Filtnåler finner du her: https://www.vestagdermuseet.no/nettbutikk/filtnaler/ Vi tar også imot bestillinger på e-post eller telefon.

Det er også gøy å tove ullkuler, påskeegg eller blomster i grønnsåpevann. Det er ikke så vanskelig, selv små barn får til å tove ullkuler. Trikset er å ha et lite garnnøste inni, og å surre en tråd rundt før toving. Her er en pdf: Forklaring tove påskeegg i fine farger Blomstene er tovet på samme måten, men med en stein inni. Ulla klippes opp etter tovinga, og steinen tas ut. Forklaringa finner du her: Wergelands blomster

Du finner ull i nettbutikken vår: https://www.vestagdermuseet.no/nettbutikk/karda-ull/

Tova påskeegg i ull fra Sjølingstad Uldvarefabrik

Vi har flere materialpakker til aktiviteter med barn, både filt, ull og garn, alt er produsert i museumsfabrikken.

Les mer om materialposer med i filt

Les mer om materialposer med garn

Les mer om materialposer med ull

Bestiller du i nettbutikken, kan du velge å hente varene i museumsbutikken. Åpningstider i museumsbutikken finner du her.