Lær industrihistorie på museumsfabrikken

I flere år har Sjølingstad Uldvarefabrik gjennomført skoletilbud for 8. trinn om den industrielle revolusjon gjennom Den kulturelle skolesekken i fylket. Ved å besøke den levende museumsfabrikken, et teknisk-industrielt kulturminne, skal elevene skal få kjennskap til den industrielle revolusjonen og viktige utviklingstrekk som følge av den.

Hver klasse har opplegg hver for seg og bytter aktivitet etter å ha spist matpakker.
Klasse  1: Omvisning i fabrikken, der det gis en historisk innføring samtidig som elevene følger arbeidsprosessene og ser maskinene i bruk.
Klasse 2: Omvisning til demninga og i kraftstasjonen. Praktiske oppgaver om kraft; test av dampmaskiner og vannkraft på vannhjul. Oppgavene løses gruppevis, klassen deles i fire grupper i forkant.

Vi oppfordrer elevene til å skrive en liten rapport om besøket, gjerne ved å lage ei digital utstilling som kan publiseres på fabrikkens og/eller skolens nettsider.

Oppleggene er våren 2019 et tilbud til 8. trinn i Lindesnes, Mandal, Søgne, Lyngdal og Marnardal i periodene 22. januar og fram til vinterferien. Det er mulighet for andre klassetrinn å melde seg på mars. Ta gjerne kontakt med oss.

Lærerveiledning Sjølingstad og den industrielle revolusjon 2019

Her er mer informasjon om Den kulturelle skolesekken.

Jaquardvev (6) Slider Sjølingstad Uldvarefabrik

Fra et tidligere prosjekt ved museumsfabrikken. Frans Schmidt og Einar Kristensen bommer av renning til veven.

Din handlekurv