Kulturprisen til Rusletur-forfatterne: Jan Henrik Munksgaard, Inger Johanne og Knut Mæsel

Vest-Agder-museet gratulerer Jan Henrik Munksgaard og Inger Johanne og Knut Mæsel med Kristiansand kommunes kulturpris 2014! Jan Henrik Munksgaard har vært en sentral person i Vest-Agder-museet, som mangeårig leder av Kristiansand museum (Vest-Agder Fylkesmuseum).

De tre kulturprisvinnerne er mest kjent som forfattere av den lokalhistoriske bokserien «Rusleturer i Kvadraturen», men har også vært engasjert i lokalhistorisk formidling i mange andre sammenhenger. Prisoverrekkelsen fant sted i går kveld og kom fullstendig overraskende på de tre vinnerne, som var invitert til å holde foredrag i det nye Rådhuskvartalets amfi.

kulturprisen til JHM_2014_kake

Juryen har bestått av kultursturets leder Randi Haukom, nestleder Harald Sødal og Ingrid W. Jæger. Vedtaket om tildelingen var enstemmig. I begrunnelsen heter det:

Juryen har vektlagt spesielt det langvarige, kontinuerlige arbeidet de har gjort for byens kulturhistorie. Ikke minst gjennom de folkekjære Rusleturbøkene, som de tre forfatterne har gitt ut årlig siden høsten 2002. I fjor kom bok nr. 12 «Dronningens gate – handlegaten som ble borte». Dette er den 9. boken om Kvadraturen. Tidligere er det gitt ut tre bøker om Lund. Arbeidet de har gjort vurderes som et særdeles viktig bidrag til kulturhistorien med stor nytte både for Kristiansands innbyggere og for besøkende til byen.

Jan Henrik Munksgaard er en av landets fremste flaggeksperter. I 2012 utga museet boka «Flagget – et nasjonalt symbol blir til», et standardverk om det norske flaggets historie. Les mer om boka her.

Vest-Agder-museet ønsket å hedre Jan Henrik Munksgaard med et festskrift i anledning hans 70-årsdag i fjor. Les mer om boka her.

Begge bøkene fås kjøpt ved henvendelse til museet: post@vestagdermuseet.no.

Foto: John Olsen.