Juleverksted på Sjølingstad Uldvarefabrik

Fra 12. november til 18. desember inviterer vi skoleklasser, barnehager og Sfo til førjulsverksted på den levende museumsfabrikken. Materialene vi bruker er laget på fabrikken.

Lag julekalender
I november lager vi julekalender i filt og ull på nålefiltmaskinen. Barna lager 24 små bilder som festes på en felles kalender. Under bildene kan dere henge kalendergaver. Mål på kalenderen er 55×180 cm. Oppheng må lages på skolen. Vi anbefaler ei trelist.
Tidsbruk: ca. 1½ time.
Pris: Materialkostnader kr 500 per julekalender.

Juleverksted
Vi lager juleengler eller kremmerhus i filt.
Tidsbruk: ca. 1½ time.
Pris: Materialkostnader kr 30 per elev.

Dere kan også velge å lage snorer i forskjellige teknikker til å pakke inn julegaver med.

Omvisning i fabrikken
Kombiner gjerne førjulsaktivitetene med omvisning, og se hvordan ull forvandles til garn og stoffer på de gamle maskinene. Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i drift i 90 år. Vi produserer fortsatt ullvarer på de gamle maskinene. Omvisning er gratis for skoler og barnehager.

Barnas juleutstilling 2018
Har dere laget noe i kunst og håndverk som dere vil vise fram på Barnas juleutstilling? Kanskje har dere vevd, malt, snekret eller sydd? Vis det fram, slik at mor eller bestefar kan komme å se.

Vi ønsker oss bidrag i forskjellige materialer og teknikker. Elevene kan lage hvert sitt arbeid, eller dere kan lage et fellesarbeid. Skriv gjerne en liten tekst til. Utstillinga vil åpne under årets julemarked søndag 2. desember, og vises til og med fredag 16. desember. Påmeldingsfristen er mandag 19. november. Innlevering av arbeider senest torsdag 29. november.

Førjulsaktiviteter 2018

Ta kontakt med Judith Seland Nilsen for å melde dere på til utstilling eller førjulsverksted. Tlf: 488 54 806 / 38 25 60 23