#innestengt – barn og unge i koronatida

Fortell oss hvordan det er å være barn og ungdom under koronapandemien, så kan vi fortelle ettertida hvordan du hadde det – da hele samfunnet stengte ned.

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival og Vest-Agder-museet ser det som vår oppgave å dokumentere den historiske perioden barn og unge gjennomlever for fremtiden. Gjennom filmklipp og kreative uttrykk de har laget siden skolene stengte på grunn av viruspandemien, ønsker vi å gi et bilde av hvordan hverdagen endret seg, fra barnehøyde. Det innsendte materialet skal bearbeides av en filmskaper og bli en dokumentarfilm som skal vises under Barnefilmfestivalen våren 2021. Vest-Agder-museet lager en utstilling i forbindelse med festivalen som forhåpentligvis vil bestå av innsendte dikt, bilder, tegninger, foto og andre kreative uttrykk.

Og der trenger vi DIN hjelp.

Nå kan du være med å skrive historie

Vi, Barnefilmfestivalen og Vest-Agder-museet, ber barn og unge i alderen 6-16 år sende inn filmklipp på to minutter. I filmklippet skal du besvare spørsmålene:

• Hva er annerledes?
  • Hvordan ser din hverdag ut?
  • Hva betyr noe for deg nå?

Benytt linken under til å sende inn filmen. Linken sender deg videre til  hjemmesida til Barnefilmfestivalen. Her finner du også tips og råd til hvordan du kan lage en filmsnutt.

Send inn din film.

Filmklippene, også de som ikke blir brukt, vil Vest-Agder-museet ta vare på.

Utstilling under Barnefilmfestivalen våren 2021

Vest-Agder-museet ber deg som er mellom 6 og 16 år sende inn ting du har laget i koronatida: tegninger, dikt, bilder og andre kreative uttrykk. Disse tilsendte filmene, filene og gjenstandene vil bli lagret i vår samling og er viktig dokumentasjon for fremtiden og vil også vil bli brukt som materiale i fremtidige formidlingsprosjekter. Hovedmålsettingen er å stille ut et utvalg av tegninger, dikt, bilder og gjenstander under Barnefilmfestivalen i 2021.

Dette er tips til hva du kan sende inn:

• Lag et dikt om de nye koronareglene
  • Ta et bilde av noe du gjør sammen med familien din nå
  • Tegn viruset
  • Skriv en fortelling om hva du tenkte den dagen du fikk beskjed om at skolen skulle stenge på grunn av koronavirusutbruddet
  • Har du fått en ny hobby i denne spesielle tiden? Tegn, fortell eller ta bilde av den nye hobbyen

Her er et eksempel:

Det er viktig at foreldrene dine gir samtykke til at materialet blir sendt inn, lagret i våre arkiver og at det kan bli  brukt i fremtidige formidlingsprosjekter. Ta bilde av et utfylt samtykkeskjema og send det inn med ditt bidrag.

Samtykkeskjema

Materialet sendes til: jannecke.dettmer@vestagdermuseet.no

Har du laget noe som del av en skoleoppgave eller på fritida i den tiden skolen har vært stengt?

Hvis du vil dele denne gjenstanden med oss, kan du levere det hver dag i uke 16 og 17 i museumshavna, Nodeviga 38, mellom 13- 15 . Vi tar alle hensyn til smittevern og setter ut en kasse som du kan levere gjenstandene i. Kassa vil bli tømt fortløpende av en av våre ansatte.

Ønsker du å sende oss en tegning, dikt, fortelling, foto eller gjenstand i posten, sender du det til:

Vest-Agder-museet, avd. Odderøya museumshavn
Nodeviga 38