#innestengt – barn og unge i koronatida

Fortell oss hvordan det er å være barn og ungdom under koronapandemien, så kan vi fortelle ettertida hvordan du hadde det – da hele samfunnet stengte ned.

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival og Vest-Agder-museet ser det som vår oppgave å dokumentere den historiske perioden barn og unge gjennomlever for fremtiden. Gjennom filmklipp og kreative uttrykk de har laget siden skolene stengte på grunn av viruspandemien, ønsker vi å gi et bilde av hvordan hverdagen endret seg, fra barnehøyde. Det innsendte materialet skal bearbeides av en filmskaper og bli en dokumentarfilm som skal vises under Barnefilmfestivalen våren 2021. Vest-Agder-museet lager en utstilling i forbindelse med festivalen som vil bestå av innsendte dikt, bilder, tegninger, foto og andre kreative uttrykk.

Og der trenger vi DIN hjelp.

Utstilling under Barnefilmfestivalen våren 2021

Vest-Agder-museet ber deg som er mellom 6 og 16 år sende inn ting du har laget i koronatida: tegninger, dikt, bilder og andre kreative uttrykk. Disse filene og gjenstandene vil bli lagret i vår samling og er viktig dokumentasjon for fremtiden og vil også vil bli brukt som materiale i fremtidige formidlingsprosjekter. Hovedmålsettingen er å stille ut et utvalg av tegninger, dikt, bilder og gjenstander under Barnefilmfestivalen i 2021.

Dette er tips til hva du kan sende inn:

• Lag et eller en sang, dikt eller tegneserie om de nye koronareglene
  • Tegn viruset eller et koronaskilt
  •  Send inn et bilde fra 17. mai feiringen eller sommerferien 2020
  • Har du fått en ny hobby i denne spesielle tiden? Tegn, fortell eller ta bilde av den nye hobbyen
  • Lag en koronadagbok og les inn teksten på en lydfil
  • Har du vært i karantene? Del din opplevelse med oss!

Her er et eksempel:

Det er viktig at foreldrene dine gir samtykke til at materialet blir sendt inn, lagret i våre arkiver og at det kan bli  brukt i fremtidige formidlingsprosjekter. Ta bilde av et utfylt samtykkeskjema og send det inn med ditt bidrag.

Samtykkeskjema

Materialet sendes til: jannecke.dettmer@vestagdermuseet.no

Har du laget noe som del av en skoleoppgave eller på fritida i den tiden skolen har vært stengt?

Hvis du vil dele denne gjenstanden med oss, kan du levere det hver Odderøya museumshavn, Nodeviga 38. Ta kontakt på mail for å avtale tidspunkt. Vi tar alle hensyn til smittevern og setter ut en kasse som du kan levere gjenstandene i. Kassa vil bli tømt fortløpende av en av våre ansatte.

Ønsker du å sende ditt bidrag i posten, sender du det til:

Vest-Agder-museet, avd. Odderøya museumshavn
Nodeviga 38