Historisk frisering

Vest-Agder-museet forvalter en stor samling kulturhistoriske gjenstander. Denne kulturarven forteller om alt fra dagligdagse hendelser til store begivenheter. Akkurat nå jobber museet med å registrere og magasinere en rekke gjenstander benyttet av Kristiansands frisører.

Samlingen med frisørsaker inneholder blant annet kammer, sakser, barbermaskiner, speil og andre ting som ble brukt til å forme hårmoten på Sørlandet. Blant gjenstandene er denne frisørkappen fra en herrefrisør i Skippergaten i Kristiansand. Dekoren på kappen er tegninger som viser frisersaker og muligens portretter av menn som har vært fremtredende innen historien, og med sin hårstil. Kanskje har da disse historiske herrene også påvirket frisyrevalget til noen av herrene i Kristiansand. Ser du hvem tegningene viser? Fortell gjerne hvem du tror det er ved å sende oss en epost.

Museet jobber kontinuerlig med å ivareta museumsgjenstandene. For at gjenstandene skal bevares best mulig blir de rengjort, pakkes inn i syrefrie materialer og oppbevares i museets gjenstandsmagasin. Gjenstandene blir også registrert i museets gjenstandsdatabase, og informasjon om gjenstandene er tilgjengelig på nettstedet digitaltmuseum.no.