Bok om Henrik Arnold Thaulow

Forside bok om Henrik Arnold Taulow
Forside bok om Henrik Arnold Taulow. Foto av maleri som eies av Norsk Folkemuseum // Fotograf Stian Nybru.

Henrik Arnold Thaulow – en verdensmann i Christiansand heter boka. Den er et festskrift om hans liv, tid og etterkommere i anledning 300 års jubileet for hans fødsel.

Bestill boken her!

Thaulow var født i Moss, utdannet i København og reiste rundt i Europa som blant annet oppkjøper av kunst. Han hadde imidlertid et ønske om å komme til Kristiansand og få en stilling i byen som embedsmann. Boka beskriver veien hans til denne stillingen og den rollen han kom til å få i byens administrasjon og ikke minst kulturliv.

Forsiden til boken om Henrik Arnold Thaulow
Henrik Arnold Thaulow – en verdensmann i Christiansand. Et festskrift om hans liv, tid og etterkommere.

Bokas første del er en biografi om privatpersonen og yrkesmannen Thaulow. Del to gir et innblikk i forholdene på Agder og i Kristiansand i den perioden Thaulow levde. Siste del av boka presenterer hans etterkommere, blant annet barnebarna Camilla Collett og Henrik Wergeland.

På Bragdøya står i dag et kulturminne som en fysisk arv etter Henrik Arnold Thaulow. Lystgården han fikk bygget her, ble reddet fra forfall på 1980-tallet, og er nå restaurert og ble valgt som Kristiansand kommune sitt kulturminne i kulturåret 1997.

Boka selges i museumsbutikkene til museets avdelinger, i vår nettbutikk og i enkelte lokale bokhandlere (b.la. Berges Bokhandel Kristiansand).

Boken ble anmeldt i Fædrelandsvennen av Emil Otto Syvertsen, denne kan du lese her.

Bokas redaktører er Bjarne Markussen, Helge Quidding, Dag Olaf Torjesen og Roger Tronstad.

Les mer om utgivelser fra Vest-Agder-museet

Oversikt utgivelser fra Vest-Agder-museet