Håndverkerkafé

13. september kl 17:00-20:00 | Se program for sted

Er du interessert i gamle håndverksteknikker og lokal byggeskikk? Vi du lære mer og utveksle kunnskap om gamle håndverksteknikker, lokal byggeskikk eller oppussing av eldre hus?

Vest-Agder-museet og Fylkeskonservatoren i Vest-Agder inviterer til Håndverkerkafé omtrent hver tredje måned. Håndverkerkafeen er et møtested for håndverkere og andre interesserte, og annonseres på Facebook.
Følg også med på nettsidene våre og Fylkeskonservatorens nettsider. Hvis annet ikke er nevnt, åpner Håndverkerkafeen sine dører kl. 18 med foredrag kl. 19. Gratis inngang!

Program 2018

Last ned program

 

13/9 Søgne gamle prestegård, Søgne
Søknadsskriving til kulturminnefondet. Einar Engen fra kulturminnefondet viser eksempler på restaureringsprosjekter som har fått støtte, og går gjennom kulturminnefondets søknadsskjema.
NB. dørene åpner klokken 17 og fylkeskonservatoren vil være til stede og veilede med søknader.

18/10 Norberg fort, Lista
”Jorplehus”. Murmester Harald Axel Weissflog med flere snakker om restaurering og bruk av jordkjeller, ”jorplehus” i vestfylket.

22/11 Håndverkeren, Kristiansand
Kristiansand er Sørlandets største by og det naturlige midtpunkt. Hvorfor ble det slik?
Tidligere direktør ved Vest-Agder fylkesmuseum tar oss med i historien til Kristiansand. Hvorfor ble byen anlagt nettopp her på ”Sanden”. Hva tenkte kongen og styresmaktene i København om plasseringen og viktigheten av en større by på Sørlandskysten.